«Η Λίμνη των Κύκνων» - Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας

kyknoi-4

Με ένα από τα ωραιότερα και πιο διαχρονικά μπαλέτα, τη «Λίμνη των Κύκνων» επισκέπτονται την Αθήνα, τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας.
Η «Λίμνη των Κύκνων» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι το 1877 με μέτρια αποδοχή. Το μπαλέτο έγινε διάσημο το 1895 με την χορογραφική εκδοχή των Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ. Η «Λίμνη των Κύκνων» ήταν η πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και εξελίχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του. Η Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα το Λονδίνο είδαν για πρώτη φορά το μπαλέτο το 1911. Θεωρείται δικαιωματικά από τα ωραιότερα κλασικά έργα όλων των εποχών και παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τους επαγγελματίες του κλασικού χορού. Δεν είναι τυχαίο πως τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς χορογραφίας και οι σημαντικότεροι χορευτές παγκοσμίως δοκιμάζουν το ταλέντο και την έμπνευσή τους στο έργο αυτό.
Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, με τεράστια παράδοση στο χορό, με σολίστες παγκοσμίου φήμης και περιοδείες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, μπορούν επάξια να θεωρούνται αυθεντίες στο κλασικό μπαλέτο και ειδικότερα σε έργα όπως η «Λίμνη των Κύκνων», μια παράσταση, που αποτελεί σήμα κατατεθέν τους. Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής τους, ο Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια υπήρξε ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι.

info : Θέατρο Badminton │ ώρα 21:00 │ εισιτήρια: 210-8840600, www.ticketnet.gr και στα Public │ εισιτήρια 60€, 50€, 40€, 30€ και 20€ │www.badminton.gr
 

dancepress