"Υπερπαραγωγή" - ομάδα Lemurius

yperparagwgh-web

Ο Νίκος Δραγώνας, ο Γιάννης Μανταφούνης και η Κατερίνα Σκιαδά συνθέτουν ένα έργο βασισμένο σε χορογραφικές ιδέες που πρόσφεραν γραπτά 90 χορευτές και μη.
Οι ιδέες αυτές προέκυψαν από τις απαντήσεις των τελευταίων σε ένα ερωτηματολόγιο που τους καλούσε να προτείνουν μια αρχή, ένα τέλος και μια σκηνή, μιας υποθετικής παράστασης που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν.
Η δημιουργία αυτού του έργου πηγάζει από την ανάγκη να υλοποιηθεί ένα συγκεκριμένο χορογραφικό σχέδιο. Στόχος είναι να συνυπάρξουν επί σκηνής «θέσεις», προσωπικότητες, επιλογές που μοιάζουν ασύμβατες, όμως τελικά είτε δρουν συμπληρωματικά, είτε αποκτούν λόγο ύπαρξης ακριβώς μέσα από τη συγχώνευσή τους. Τα παραπάνω στοιχεία καταλήγουν να είναι το ίδιο το έργο. Αν και η συμμετοχή του καθενός είναι μικρή, παίζει σημαντικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα της δημιουργικής διαδικασίας. Η ομάδα Lemurius επιχειρεί να μεταφράσει και να συνδέσει με τέτοιο τρόπο το υλικό της, ώστε να δημιουργήσει μια δική της λογική, βάσει της οποίας ο θεατής να αναγνώσει το έργο.
Με συνέπεια στο βασικό στόχο ίδρυσης της ομάδας τους, με τη λογική δηλαδή της στενής καλλιτεχνικής συνεργασίας, οι τρείς χορογράφοι προχωρούν στη δημιουργία ενός ακόμη low budget έργου!
Η ομάδα Lemurius σχηματίστηκε το 2004 από τους χορευτές Γιάννη Μανταφούνη και Κατερίνα Σκιαδά και το μουσικό Αντώνη Γούλιαρη. Με την ομάδα ενώθηκαν λίγο αργότερα ο Νίκος Δραγώνας και η Όλια Λυδάκη.

Χορογραφία - Ερμηνεία:  Νίκος Δραγώνας, Κατερίνα Σκιαδά, Γιάννης Μανταφούνης.
Σκηνογραφία : Ρόζα Γιαννοπούλου, Κλειώ Μπομπότη, Ναστάζια Σπυροπούλου.
Σχεδιασμός φωτισμού : Aλέκος Γιάνναρος.
Επιμέλεια κοστουμιών : Δέσποινα Μακαρούνη.

infoΠΟΥ : Κινητήρας Στούντιο, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ: +302109248328 │ ΩΡΑ : 21:00 και στις 30/12 διπλή παράσταση 21:00 και 22:30  │ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ : 10 €

dancepress