Βάλς απο την Wiener Johann Strauss-Capelle

wiener-johann-strauss-capelle

Η Wiener Johann Strauss-Capelle, το μουσικό σύνολο που ίδρυσε η Δυναστεία των Στράους – ο Στράους πατέρας και οι γιοι του Γιόχαν, Γιόζεφ κι Έντουαρντ- για να ερμηνεύει τις υπέροχες συνθέσεις τους και να τους συνοδεύει στις θριαμβευτικές εμφανίσεις τους στην Βιέννη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική μουσική παράσταση.
Με κόκκινο φράκο και λευκό παντελόνι, ενδυμασία που καθιερώθηκε από το 1843 και την οποία φορούσαν στις εορταστικές συναυλίες, οι μουσικοί της Wiener Johann Strauss-Capelle, ερμηνεύουν πιστά τις αυθεντικές συνθέσεις του Γιόχαν Στράους πατέρα και Γιόχαν Στράους υιού, αλλά και έργα των Λέχαρ, Κάλμαν κ.α, ενώ επί σκηνής στροβιλίζονται σε ρυθμούς βαλς ζευγάρια χορευτών.
Από την επανίδρυσή της το 1977 μέχρι σήμερα, η Johann Strauss-Capelle έχει δώσει πάνω από 3000 επιτυχημένες παραστάσεις σε 50 περίπου χώρες.

 

Λίγα λόγια για την οικογένεια Στράους

Η δυναστεία των Στράους ξεκίνησε με τον Γιόχαν Στράους πατέρα, και συνεχίστηκε με τους γιους του Γιόχαν Στράους νεότερο, Γιόζεφ Στράους και Έντουαρντ Στράους. Ο Γιόχαν Στράους ΙΙ ή Υιός, ήταν γνωστός και ως ‘Ο βασιλιάς του βαλς» αφού συνέθεσε περισσότερα από 500 βαλς, πόλκες και καντρίλιες, καθώς και αρκετές οπερέτες κι ένα μπαλέτο. Χάρη σε αυτόν, το βάλς έγινε ο πιο δημοφιλής χορός στην Βιέννη του 19ου αιώνα. Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του δεν επιθυμούσε να γίνει μουσικός, ο νεαρός Γιόχαν ξεκίνησε στα κρυφά μαθήματα μουσικής και βιολιού, για να καταξιωθεί χρόνια αργότερα ως από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής του.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις του είναι «Ο Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης», «Η Νυχτερίδα», «Kaiser-Walzer», «Tales from the Vienna Woods», «Tritsch-Tratsch-Polka», «Pizzicato Polka» κ.α.

 

info → ΠΟΥ : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης | Πληροφορίες & κρατήσεις : 210 7282333 │ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : Φοιτητικό: € 15, Γ Ζώνη: € 25, Β Ζώνη: € 35, Α Ζώνη: € 45,  Διακεκριμένη: € 65 │ ΩΡΑ : 20:30

 

 

 

dancepress