Το χοροθέατρο του ΚΘΒΕ στα Μουσεία της Θεσσαλονίκης

photo_xorotheatro1-2

Το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΘΒΕ με τα Μουσεία της πόλης, θα παρουσιάσει πέντε διαφορετικά χορευτικά δρώμενα, σε χορογραφία-σκηνοθεσία sinequanon.

Στο πρώτο δρώμενο, που φιλοξενήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., χρησιμοποιήθηκε ως πρώτη ύλη κινησιολογικό και ενδυματολογικό υλικό από την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «to Lose Lautrec», η οποία παρουσιάστηκε από το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, τον Νοέμβριο του 2010.

 Κάθε ένα από τα επόμενα δρώμενα που θα παρουσιαστούν, αποτελεί μια διαφορετική χορογραφία η οποία βασίζεται στη διαλεκτική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στο χώρο και την αντίστοιχη έκθεση που φιλοξενείται στο κάθε Μουσείο. Η μορφοποίηση του τελικού αποτελέσματος προκύπτει μέσα από μια διαφορετική επεξεργασία, σε σχέση με τη γεωμετρία του χώρου, και χαρακτηρίζεται πάντα από το σπάσιμο της φόρμας και τη ρευστότητα της κίνησης.

Χορεύουν οι: Παναγιώτα Αλεξίου, Mπέττυ Δραμισιώτη, Γιώργος Κοτσιφάκης, Edgen Lame, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Δημήτρης Σωτηρίου, Δροσιά Τριαντάκη, Αλέξης Τσιάμογλου.
Διάρκεια Δρώμενου : 20’

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


Τα δρώμενα που θα παρουσιαστούν από το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ, θα φιλοξενηθούν στα εξής μουσεία:

 

  • Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ: Τετάρτη 09/02/11 στις 19.30
  • Αρχαιολογικό Μουσείο : Σάββατο 12/02/11 & Σάββατο 19/02/11 στις 14.30
  • Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης : Τετάρτη 16/02/11 στις 20.00
  • Βυζαντινό Μουσείο : Κυριακή 20/02/11 στις 13.00

info : www.ntng.gr
 

dancepress