"Τι θα κάνουμε τώρα;" - So7

ti8akanoymetwra-2-web

O κόσμος έχει στραβώσει. Μοιάζει με σπίτι που δεν μπορεί πια να κατοικηθεί.
Τέσσερεις άνθρωποι, δυο φίλοι κι ένα ζευγάρι, θέλουν να φύγουν από αυτόν τον κόσμο
και συναντιούνται σε ένα ερώτημα, τι θα κάνουμε τώρα;
 

Η So7 παρουσιάζει την performance Τι θα κάνουμε τώρα; που γράφτηκε το 2010 εν μέσω της ελληνικής πραγματικότητας. Το έργο αφορά στην επικαιρότητα χωρίς να την αναφέρει ποτέ. Η παράσταση παρουσιάζεται στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα χώρο που έχει πολλές ομοιότητες με τη χώρα... Είναι ένα αστικό σπίτι χωρίς ενοίκους. Παλιό γραφείο, ιατρείο και σπίτι καρδιολόγου, πολυόροφο και δαιδαλώδες, με εσωτερική αυλή και χώρο στην ταράτσα για καλοκαιρινές προβολές. Εκεί που δεν κατοικεί κανείς, στη μέση των καταστημάτων και των γραφείων. Τα βράδια έχει μόνο περαστικούς, μπαράκια τριγύρω και κανένα αυτοκίνητο. Το Booze, το Bar4, το bliss, το Pop είναι σε απόσταση αναπνοής. Τα αλκοτέστ επίσης.  Εμείς μπαίνουμε σε αυτό το άδειο σπίτι και του δίνουμε ζωή. Το γεμίζουμε.

Πρόκειται για μια performance με θεατρικό λόγο και χορογραφημένη κίνηση την οποία έχει επιμεληθεί η Φρόσω Κορρού : «Στη συγκεκριμένη παράσταση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες δουλειές μου, οι χορογραφίες προκύπτουν από ανάγκη. Η ανάγκη να υπάρξουν ξεκάθαρα οι δυναμικές που αναπτύσσονται ανάμεσα στους χαρακτήρες του έργου, να υπογραμμιστούν και να γίνουν ανάγλυφες μέσα από την εκφραστικότητα των σωμάτων. Οι χορογραφίες δεν είναι μόνο για "ομορφιά" και για να γεφυρώσουν την πλοκή. Όλη η παράσταση στηρίζεται στον άξονα της εικαστικής αφήγησης. Σε αυτό το πλαίσιο εργάστηκα με τους ηθοποιούς προκειμένου να τονίσω την ευγλωττία των σωμάτων τους. Τα σώματα αποκτούν δικό τους λόγο, μιλάνε και αντικαθιστούν τις λέξεις. Πιστεύω πάντοτε πως το σώμα είναι ικανό να αρθρώσει μεγαλύτερες αλήθειες απ' ό,τι το στόμα. Η κίνηση των ηθοποιών πότε ακολουθεί την δράση, πότε την φωτίζει με διαφορετικό φίλτρο και πότε την υπονομεύει διατυπώνοντας ένα νόημα που δεν υπάρχει στις λέξεις».

Συντελεστές
Κείμενο: Δημήτρης Κουρούμπαλης
Σκηνοθεσία: So7
Κίνηση – Χορογραφίες: Φρόσω Κορρού
Σκηνική επιμέλεια: Γκάυ Στεφάνου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Υβόννη Τζάθα, Μιχάλης Κουμαριανός, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Δημήτρης Πασσάς

info ΠΟΥ : Χαβρίου 7, Σύνταγμα │ ΠΟΤΕ : Πέμπτη έως Δευτέρα, από 19 Φεβρουαρίου 2011 και για όλο το Μάρτιο  │ ΩΡΑ :  21:15  │ Διάρκεια: 60 ‘ │ Εισιτήριο: 15 € │Τηλ. κρατήσεων: 2102514927 - 6973809595 


 

dancepress