"ΜΕΣΑ" του Δημήτρη Παπαϊωάννου

mesa-1--4

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στο Παλλάς με τη νέα του δημιουργία που ονομάζει «ΜΕΣΑ». Μια ιδιαίτερη παράσταση διάρκειας 6 ωρών χωρίς αρχή, μέση και τέλος ! Στην περιγραφή της αναφέρεται : 

« Μπορείς να δεις όσο θέλεις, να καθίσεις όπου θέλεις, να βγεις και να επιστρέψεις όσες φορές θέλεις. Πρόκειται για ένα έργο που θα γεννηθεί από τη συνάντηση δύο συνθηκών: μίας παράστασης που συμβαίνει αδιάλειπτα, και μίας κατάστασης θεατών που έρχονται, φεύγουν και αλλάζουν θέση μέσα στο θέατρο όποτε επιθυμούν. Επί σκηνής το έργο ανακυκλώνεται μέσα στον εαυτό του, και ενώ χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς υλικά, τα συνθέτει με τρόπους που δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.

Η σκηνή του θεάτρου Παλλάς μετατρέπεται σε ένα υπνοδωμάτιο και ο ιδιωτικό χώρος σε δημόσιο. Ένα θέατρο στο κέντρο της πόλης ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προτείνει στο θεατή να δει τη σχέση του με το θέαμα σαν ενατένιση ενός εσωτερικού τοπίου. Ένα τοπίο απλών, καθημερινών, ιδιωτικών κινήσεων σε αυτό το εκτεθειμένο σε κοινή θέα δωμάτιο. Οι κινήσεις ξεδιπλώνονται, επαναλαμβάνονται, αραιώνουν και συσσωρεύονται σε μία φαντασία αμέτρητων δυνατοτήτων. Μία ανοιχτή σύνθεση που βρίσκεται εκεί και προτείνει στο θεατή να φτιάξει τη δική του σύνθεση παίρνοντας όποτε θέλει, όσο θέλει ».

Το ΜΕΣΑ αντιμετωπίζει το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο, το έργο σαν έκθεμα, και προτείνει στο θεατή το ρόλο του επισκέπτη. Στη σκηνή 30 ερμηνευτές επί 6 ώρες ζωντανεύουν τις συνθέσεις του ΜΕΣΑ, ενώ υπάρχει ανοιχτή μία θέση στο έργο καθημερινά για όποιον από τους θεατές γοητευτεί από την κατάσταση και θέλει να επιστρέψει παίρνοντας μέρος.

Μία θέση στην παράσταση είναι ανοιχτή κάθε μέρα για ένα θεατή. Αν το ΜΕΣΑ σε γοήτευσε και φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο Δωμάτιο, μίλησε σε έναν ταξιθέτη για να δηλώσεις συμμετοχή. Από κοινού θα αποφασίσουμε ποια μέρα θ’ ανέβεις στη σκηνή μαζί μας. Την ημέρα αυτή θα κάνουμε μαζί μια πρόβα, μίας ώρας περίπου, για να μάθεις τη σειρά των κινήσεων που κάνουν όλοι οι ερμηνευτές. Μετά θα είσαι έτοιμος να μπεις κι εσύ Μέσα. Θα σου δώσουμε μία πρόσκληση για ένα άτομο για να καλέσεις ένα φίλο σου να σε δει και φεύγοντας θα πάρεις ένα δεκαπεντάλεπτο DVD με τη συμμετοχή σου για ενθύμιο.

 

 

Οι πόρτες του Παλλάς θα ανοίγουν στις 17:30 και θα κλείνουν στις 23:30, από Τετάρτη έως Κυριακή. Το ΜΕΣΑ θα λειτουργήσει με τριών ειδών εισιτήρια:

  • ΗΜΕΡΑΣ (32 € ) με το οποίο κανείς μπορεί να μπει, να βγει και να επιστρέψει όσες φορές θέλει μέσα σε μια μέρα.
  • ΗΜΕΡΑΣ / ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ (15 €), το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που η είσοδος στο θέατρο πρέπει να γίνει νωρίς, από τις 17:30 έως τις 19:00 (Τετάρτη με Κυριακή), και αργά από τις 22:30 και μετά (Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή).
  • ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (45 € ) με την οποία μπορεί κανείς να μοιράσει 6 ώρες παρακολούθησης σε οποιεσδήποτε μέρες και ώρες μίας εβδομάδας θέλει (η παραλαβή της από το ταμείο, μετά τις 15 Μαρτίου 2011).

 

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παπαϊωάννου και ο Κωνσταντίνος ΒΗΤΑ συνθέτει τα μουσικά τοπία.

σκηνικός σχεδιασμός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ + ΣΟΦΙΑ ΝΤΩΝΑ
ηχητικός σχεδιασμός Κ.ΒΗΤΑ + ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
σχεδιασμός φωτισμών ΑΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
κοστούμια ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
βίντεο Η ΟΜΑΔΑ
βοηθός σκηνοθέτη + διεύθυνση καλλιτεχνικής παραγωγής ΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
τεχνικός διευθυντής + εκτέλεση παραγωγής ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

επί σκηνής : ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΥΛΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΤΑΣΑ ΑΡΕΘΑ, ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΩΝΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ, ΜΑΝOΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΣΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΚΑΡΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΜΠΑΛΤΖΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΙΛΙΑ ΝΤΕΤΣΑΒΕΣ-ΠΟΓΚΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΣΙΜΟΣ ΠΑΤΙΕΡΙΔΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΙΜΟΥ, ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ, ΔΡΟΣΟΣ ΣΚΩΤΗΣ, ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΑΟΥΣΗ, ALTIN HUTA, TADEU LIESENFELD


Παραγωγή : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ  

info :  Τετάρτη έως Κυριακή 17:30—23:30 |  θέατρο ΠΑΛΛΑΣ,  Βουκουρεστίου 5, Αθήνα  | τηλ. +30 210 32 13 100  | εισιτήρια : 15€ ( ημέρας/μισή τιμή ), 32€  (ημέρας ), 45€  (κάρτα πολλαπλής εισόδου ). ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ -  ΠΑΛΛΑΣ : Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100, Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων: Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 – 20.00  και τις Κυριακές 12.00-20.00 Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81  -   Κρατήσεις μέσω Internet :  www.ellthea.gr     www.mesaproject.gr   www.tickethour.com


 

 

dancepress