"Πεδίον Ολισθηρόν" - Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ

dagipolh-web

Το Χοροθέατρο  ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα και εμπνευστής και δημιουργός της είναι ο Γιώργος Χρηστάκης, ο ίδιος άτομο με κινητική αναπηρία. Στην ομάδα συμμετέχουν χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί, καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποιο κινητικό πρόβλημα.

Το έργο της ομάδας, κατά βάση δεν έχει καμία σχέση με την αναπηρία, ενώ η αναπηρία υφίσταται στο σύνολο του έργου. Η αναπηρία απλώς υφίσταται επειδή δεν μπορεί να εξαφανιστεί και να αρνηθεί ο χορευτής και ο θεατής την ύπαρξή της. Υπάρχει διακριτικά στο σύνολο του έργου, αλλά συχνά εξαφανίζεται και επανέρχεται ανατρέποντας τους ρόλους και την ανθρωπομετρική κλίμακα των χορευτών. Η ανατροπή είναι ολοκληρωτική σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος έχει, ή δεν έχει αναπηρία.

Το έργο: «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ»
Η  διαρκής πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά, τα ανεξιχνίαστα, τα ολισθηρά μονοπάτια της ψυχής και του νου. Η αναζήτηση, η προσπάθεια να επανέλθουμε στο κέντρο μας, άλλοτε επιτυχημένη, άλλοτε όχι, οι απώλειες, οι αντοχές. Η αέναη πορεία μέσα στο πύρινο αλώνι. Ένα παιχνίδι σύγκρουσης που καλεί το θεατή να βγει απ’ τη βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του. 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:  Αντώνης Ρέλας
Χορογραφία:  Γιώργος Χρηστάκης
Κοστούμια:  Τέλης Καρανάνος
Μουσική:  Κώστας Λειβαδάς
Φωτογραφίες:  Βεντούρης Γιώργος
Φωτισμοί:  Σάκης Μπιρμπίλης
Ερμηνεύουν:  Χρήστος Κυπριώτης, Μαρία Πολύζου, Χριστίνα Τούμπα, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αναστάσης Κολοβός, Βιβή Ρωμανά, Δημήτρης Μυλωνάς, Αριστέα Στεφανιδάκη, Στέλλα Φωτιάδη, Ανδρέας Κουζέλης, Βασιλική Στρινγκάρη, Σοφία Λιάπη και Γιώργος Χρηστάκης
Παραγωγή:  Χοροθέατρο Δαγίπολη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:  Γιώργος Χρηστάκης

info : Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550 │ώρα 21:00 │εισιτήρια: 15€, φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων: 10€  │www.mcf.gr

 

dancepress