"Μινώταυρος" - Χοροθέατρο ART

minwtayros---xoro8eatro-art

Η χορευτική παράσταση με τίτλο «Μινώταυρος»  έχει ως θέμα τον αρχαιοελληνικό μύθο που αναφέρεται στον Θησέα και την περιπέτειά του στο Λαβύρινθο, όπου αντιμετωπίζει τον Μινώταυρο και καταφέρνει  να εξέλθει με τη βοήθεια του Μίτου της Αριάδνης. H πρεμιέρα θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011. Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Μηχανικής Τροφίμων (11th Ιnternational Congress on Engineering and Food-www.icef11.org), το οποίο διοργανώνεται από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η παράσταση δεν απαιτεί τη χρησιμοποίηση σκηνικών. 

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου
Βοηθός Χορογράφου: Aλεξάνδρα Νικολοπούλου
Μουσική σύνθεση: Φίλιππος Τσαλαχούρης
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κατασκευή κοστουμιών: Kική Μαρκάκη
Χορευτές: Αίμων Γαροφάλλο,  Άννα Γρίμμα, Αφροδίτη Βερβενιώτη, Ολύβια Θανάσουλα, Αναστασία Κώτσου, Κατερίνα Παγιατάκη, Aυγή Παναγιωτοπούλου, Ευγενία Σιγαλού, Κλήμης Εμπέογλου

Διάρκεια Παράστασης : 45’

 


Η Άρτεμις Ιγνατίου είναι η χορογράφος της Τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008: Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου  2008, Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Βανκούβερ 2010, Πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας- Σιγκαπούρη 2010. Χορογράφησε τις Τελετές Αφής για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ  Ευρωπαϊκής Νεότητας Τουρκίας (2011), Τσεχίας (2011),  Φινλανδίας (2009), Ιταλίας (2005), Γαλλίας (2003) και Αγγλίας (1995) στην οποία συμμετείχε και ως Πρωθιέρεια.
Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Συνέχισε τις σπουδές της στο χορό (Merce Cunningham, Movement Research, Martha Graham) και στο θέατρο H.B studio (Herbert Berghof) στην Νέα Υόρκη.
Χορογράφησε πολλές θεατρικές παραστάσεις και όπερες. Επίσης συνεργάστηκε με τη Λυρική Σκηνή, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, την Ορχήστρα Χρωμάτων, την Κρατική Σχολή Χορού, το Χορόδραμα της Ρ. Μάνου, τα Χορικά της Ζ. Νικολούδη, το Εθνικό Θέατρο, το Μουσείο Μπενάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.
Δίδαξε χορό σε σχολές στην Αθήνα και στην Καλαμάτα (Δ.Ε.Π.Α.Κ) όπως και στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Από το 1993 διδάσκει χορό, αυτοσχεδιασμό και εκφραστική κίνηση στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και από το 2010 στη Δραματική Σχολή Ίασμος.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Χορού και Ρυθμικής 1999-2003. Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων 2006 ως σήμερα. Είναι ιδρύτρια του χοροθεάτρου ART με το οποίο παρουσιάζει πολλές παραγωγές στην Ελλάδα και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό. Το 2007 το Χοροθέατρο ΑRT εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 10ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού (Λεμεσσός - Κύπρος) και το 2008 παρουσίασε την παράσταση Μούσες  στην  Τελετή Έναρξης του φεστιβάλ του Πεκίνου (Κίνα). 


info : Aρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς - Αθήνα  |  ΩΡΑ :  21:00   |  ΕΙΣΟΔΟΣ :  ελεύθερη 

dancepress