Duets at PlayGround

 

4 διαφορετικά σεμινάρια για το μήνα Ιούλιο

'Ολα  τα σεμινάρια έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη συνεύρεση δύο δασκάλων

  • Η Σοφία Μαυραγάνη με την Σταυρούλα Σιάμου,
  • η Γιώτα Πεκλάρη με τον Θάνο Δασκαλόπουλο,
  • η Ρούλα Κουτρουμπέλη με τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο και
  • η Ζωή Ξανθοπούλου με τον Μάρκο Σαρρή,

και µελετούν 4 διαφορετικές θεµατολογίες που πέραν του εξειδικευµένου αντικειμένου τους, αποκαλύπτουν την αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών και εκθέτουν άµεσα, ή έµµεσα στους συµµετέχοντες ουσιαστικές πτυχές της διαδικασίας µιας συνεργασίας.

Παράλληλα, καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα θα λειτουργεί πρωινό τμήμα partner yoga με τις Ιωάννα και Νάντια Ταμπαξή

Κόστος σεμιναρίων: 80 €/σεμινάριο - 140 €/2 σεμινάρια - 200 €/3 σεμινάρια - 260 €/4 σεμινάρια

Κόστος μαθήματος yoga: 12€ / σύνολο 8 μαθημάτων: 80€

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται φπα 23%

info : Studio Playground, Βουτσαρά 6, Βοτανικός ( Μετρό Κεραμεικός)  | Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Ιουνίου 2011 στο 210. 85 44 836 και 693.4439721,  ή στο info@yiotapeklari.gr │  Δηλώσεις συμμετοχής online ΕΔΩ 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

 

4-8/07 Σοφία Μαυραγάνη & Σταυρούλα Σιάμου / Αυτοσχεδιασμός

ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ

Στο σεμινάριο θα μελετήσουμε την επικοινωνία δυο σωμάτων επι σκηνής μέσα από όρους αυτοχεδιασμού.  Ποιό πεδίο επικοινωνίας διαμορφώνουμε κάθε φορά, ποιές μεταβλητές μας ενδιαφέρουν και ποιά εργαλεία επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε; Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε τις δυνατότητες του δύο και να κατανοήσουμε τη συνομιλία μεταξύ φαντασίας και σκηνικών δεδομένων
Το ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ συνεχίζει την έρευνα που ξεκίνησε με το σεμινάριο που οργανώθηκε στα πλαίσια των παραστάσεων TO BE TO DO, TO DO TO BE |do be do be do|.
Απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται για την πολυπλοκότητα και τον πλούτο του αυτοσχεδιασμού.

  • Δευτέρα - Παρασκευή ώρα: 18.00-21.00

 


11-15/07 Γιώτα Πεκλάρη & Θάνος Δασκαλόπουλος / Body percussion

Μέλη του body music group “Kantu Korpu” = “Το τραγούδι του σώματος”, η Γιώτα και ο Θάνος μοιράζονται σε αυτό το σεμιναριακό κύκλο με όσους παρευρεθούν τη χαρά της δημιουργίας μουσικής με το σώμα.
Από το Kecak της Ινδονησίας, το Sapateado και τα Palmas του Flamenco, μέχρι το Afro Αμερικάνικο hampone, stepping, tap dance και πολλά ακόμα είδη, το σώμα αποτελεί το κατεξοχήν πρωτογενές μέσο μουσικής και χορευτικής έκφρασης.
Σήμερα η συνάντηση όλων αυτών δημιουργεί μια νέα αυτόνομη έκφραση, όπου με το σώμα ως μέσο όλα είναι δυνατά.
Παράλληλα ανεξαρτήτως τεχνικής που υπηρετεί ο καθένας, το body percussion έρχεται να απελευθερώσει το σώμα και να αναπτύξει τη ρυθμική μας αντίληψη και ακρίβεια, υπηρετώντας παγκοσμίως πια τη μουσική και χορευτική παιδεία. Το μάθημα κινείται σε Αφρικάνικους, Κουβανέζικους, Ισπανικούς, Ελληνικούς και Jazz δρόμους και απευθύνεται σε όλους όσοι "εργάζονται" ρυθμικά.

  • Δευτέρα - Παρασκευή ώρα: 18.00-21.00

 


18-22/07 Ρούλα Κουτρουμπέλη & Παναγιώτης Αργυρόπουλος / Σύγχρονος χορός & Αυτοσχεδιασμός

Η Ρούλα Κουτρουμπέλη και ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος σε αυτό το σεμιναριακό κύκλο δημιουργούν το μάθημά τους με τέτοιο τρόπο ώστε ξεκινώντας με σύγχρονο χορό και τεχνικό μάθημα, να καταλήξουν σε κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό από τους συμμετέχοντες.

  • Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 19:00-22:00 & Τετάρτη, Παρασκευή 19:30-22:30

 


25-29/07 Ζωή Ξανθοπούλου & Μάρκος Σαρρής / Θέατρο

Συνάντηση επί σκηνής με τον ήρωα τον παιδικών μας χρόνων.
Μπορεί να μη «μεγαλώσαμε» και να μην ενηλικιωθήκαμε ποτέ, όμως, σίγουρα υπήρξαμε παιδιά. Και ήταν τότε που αγαπούσαμε ή ταυτιζόμασταν με έναν ήρωα από τα παραμύθια, από κόμικς, από ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και από τους φίλους ή την οικογένειά μας. Πώς μπορούμε να «ζωντανέψουμε» αυτόν τον ήρωα επί σκηνής; Ποια ή ποιες μπορεί να είναι οι θεατρικές του υποστάσεις; Τι ιστορίες έχει να διηγηθεί; Με ποιους άλλους ήρωες, ακόμα κι από κλασσικά θεατρικά έργα θα μπορούσε να συναντηθεί;
Αυτά κι άλλα πολλά θα ανακαλύψουμε μέσα από το σεμινάριο, ανιχνεύοντας παράλληλα θεατρικούς κώδικες και τη δομή μιας εν δυνάμει παράστασης.
Ο Μάρκος Σαρρής και η Ζωή Ξανθοπούλου είναι οι δημιουργοί της παράστασης FAIRYTALES που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008 και συνέχισε για δύο συνεχόμενες χρονιές και η οποία διαπραγματευόταν ήρωες και ιστορίες παραμυθιών, μέσα σε ατμόσφαιρες ρεαλιστικές ή σουρεαλιστικές. Έχουν συνεργαστεί και σε πολλές άλλες παραστάσεις και event και είναι ιδρυτικά μέλη της Αθηναϊκής Μυθοποιίας

  • Δευτέρα - Παρασκευή ώρα: 18.00-21.00

 


4-29/07 Ιωάννα και Νάντια Ταμπαξή / Partner Yoga

Η πρόθεση της πρακτικής του Partner Yoga είναι να φέρει δυο ανθρώπους κοντά μέσω της κίνησης (asanas), της επαφής και της συνειδητής αναπνοής. Μας μαθαίνει να συντονιζόμαστε, να χαλαρώνουμε και απλά να υπάρχουμε μαζί-δίπλα σε κάποιον άλλον.
Η συνεργασία στις άσανας είναι ένας όμορφος τρόπος για να εμπιστευτούμε και να επικοινωνήσουμε χωρίς λόγια. Μαθαίνουμε να ακούμε όχι μόνο το δικό μας σώμα, αλλά και το σώμα του άλλου, καλλιεργούμε την υπομονή, η καρδιά ανοίγει, το σώμα μαθαίνει ξανά να εμπιστεύεται, να χαλαρώνει, να αφήνεται. Η εμπειρία βαθαίνει και το πνεύμα μας ξυπνά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Μετά νιώθουμε αλλαγμένοι, ελεύθεροι, πιο δυνατοί. Μαζί μετατρέψαμε την αντίσταση σε αποδοχή και δεκτικότητα.

Like any chemical reaction when two things make contact both are transformed!
- Carl Jung -

  • Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12.00-13.30