Kundalini Yoga για γυναίκες


Women’s Camp

με «Kundalini Yoga  για γυναίκες» και «Σώμα σε ροή»

18 & 19 Ιουνίου 2011

 

«Kundalini Yoga  για γυναίκες» Διδάσκει η Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη  : Βασίζεται στην ιδέα ότι η γυναίκα ενσαρκώνει τη δημιουργική πλευρά της θειότητας και μπορεί να προσφέρει τις θεμελιώδεις αξίες για την πνευματική ανύψωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Το workshop καλωσορίζει όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυσική κατάσταση, ή την προηγούμενη ενασχόληση με τη γιόγκα ή το χορό.

Έχει σα στόχο να προσφέρει στις γυναίκες την ευκαιρία να ασκηθούν, να χαλαρώσουν και να διαλογιστούν με τις ειδικές τεχνικές της κουνταλίνι γιόγκα για γυναίκες και να εμπνευστούν μέσα από τη θεωρία του Yogi Bhajan πάνω στη γυναικεία φύση και ενέργεια για να αποκτήσουν ξανά την επαφή με το κέντρο τους και τη δύναμή τους. Βασική ανάγκη για τη σύγχρονη γυναίκα είναι ένα ζεστό περιβάλλον υποστήριξης και κατανόησης ώστε να μπορεί να χαλαρώσει, να απλωθεί και να επικεντρωθεί στην ύπαρξή της, να τιμήσει ξανά τη φύση και την ενέργειά της και να «ξαναθυμηθεί» την αρχετυπική της δύναμη της ισορροπίας και διεύρυνσης. Ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ο μικρόκοσμός του women’s camp, ειδικά σχεδιασμένο για γυναίκες κάθε ηλικίας, ή εμπειρίας ζωής.
Τα εργαλεία: τεχνικές (κρίγιας) για προσωπική ενδυνάμωση και αντιμετώπιση του στρες, ασκήσεις για γονιμότητα, αντιμετώπιση του προ-εμμηνορροϊκού συνδρόμου, πρόληψη της πρόωρης εμμηνόπαυσης, ασκήσεις για ομορφιά και ακτινοβολία, ειδικοί διαλογισμοί, θεωρία για τη γυναικεία φύση και ενέργεια, συνταγές και συμβουλές ομορφιάς. Με καλή παρέα και ζεστά χαμόγελα.

Η Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1996 γνώρισε το Yogi Bhajan στην Ιταλία και έγινε άμεση μαθήτρια του. Σπούδασε γιόγκα στην Ιταλία, Γαλλία και Νέο Μεξικό, ΗΠΑ. Το 1999 έφερε τη διδασκαλία της Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη professional trainer-εκπαιδεύτρια δασκάλων. Επιπλέον ειδικότητες: γιόγκα για την εγκυμοσύνη και γιόγκα για παιδιά. Αναπτύσσει το project του Spiritual Theatre. Συνιδρύτρια και διευθύντρια σπουδών στο «Guru Ram Das Ashram» – το πρώτο κέντρο της κουνταλίνι γιόγκα στην Ελλάδα – από το 1999. Επιπλέον Σπουδές: Επικοινωνία και Θέατρο στην Ελλάδα και την Ιταλία. Στο European Yoga Festival του 2008 τιμήθηκε με το «ΙΚΥΤΑ Teacher Recognition» από τη Διεθνή Ένωση Δασκάλων της Κουνταλίνι Γιόγκα. Διαμένει και διδάσκει στην Αθήνα και στο εξωτερικό.


 

 


 

 «Σώμα σε ροή» - Διδάσκει η Φρόσω Κορρού :   Το workshop έχει σκοπό να εξασκήσει το σώμα στην εξερεύνηση και τελειοποίηση των εκφραστικών του μέσων. Επικεντρωμένο στις ανάγκες της γυναικείας φύσης το μάθημα της κίνησης χρησιμοποιεί βασικά στοιχεία του χορού την στιγμή που αποφεύγει να παγιώσει κάποιο χορευτικό στυλ. Εμμένει διαρκώς κατά την διαδικασία του μαθήματος στην έννοια της έκφρασης κι όχι στην επίτευξη μιας απλής χορευτικής δεξιοτεχνίας. Το γυναικείο σώμα στους ρυθμούς που ζούμε και στις ενέργειες στις οποίες υποβαλλόμαστε καθημερινά εγκλωβίζεται, απενεργοποιείται, εξουδετερώνεται. Το μάθημα της κίνησης «σώμα σε ροή» έχει σκοπό να απελευθερώσει τις εμπλοκές, τα ασυνείδητα εμπόδια που τοποθετεί η ίδια η γυναίκα στην γυναικεία της φύση. Μέσο γι’ αυτόν τον σκοπό είναι το ίδιο το σώμα, ο άξονάς του, η ροή της ενέργειάς του μέσα από την κίνηση, η σημασία της ακινησίας, η σωστή χρήση της βάσης, της λεκάνης, της πλάτης, της κορυφής του κεφαλιού. Το σώμα είναι ένα όργανο με δική του ευφυΐα• κατά την διάρκεια του μαθήματος βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου καλείται να αντιδράσει χωρίς να παρεμβάλλονται η σκέψη, η ψυχολογία, η αιδημοσύνη.

Το workshop αποσκοπεί στην εξοικείωση με την εκφραστικότητα, στην ανίχνευση της εσωτερικής δύναμης και κυρίως αποβλέπει στην ομαλή ροή εσωτερικής ενέργειας και την συνολική ψυχολογική πρόοδο. Χρησιμοποιούνται ποικίλες τεχνικές από τον χορό, την καλλιτεχνική σωματική έκφραση, σωματικές ασκήσεις για αφύπνιση των δυνατοτήτων μας, μα κυρίως η ανίχνευση των αναγκών του γυναικείου σώματος και η δουλειά που μπορεί να γίνει για να ικανοποιηθούν.

Η Φρόσω Κορρού γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκληρωμένος κύκλος ανώτατων σπουδών χορού σε Ελλάδα και Γαλλία και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Paris VIII St Denis πάνω στην Τέχνη του Θεάματος, Παρίσι 1998. Έχει επιμεληθεί την κίνηση των ηθοποιών και τις χορογραφίες στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών: «Ο Άρντεν από το Φέβερσαμ» του Μάξιμου Μουμούρη το 2009, «Θεσμοφοριάζουσες»
του Εθνικού Θεάτρου το 2006, «Στο φως της νύχτας» με τον Μάριο Φραγκούλη και την Πέμυ Ζούνη το 2004. Το 2005 χορογράφησε την παρουσίαση του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Το 2008 χορογράφησε και πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;» του Κουρούμπαλη. Έχει συνεργαστεί με τους Κ. Φιλίππογλου, Γ. Χατζάκη, Κ. Μιχόπουλο. Από το 2002 συνεργάστηκε με τον Σταμάτη Κραουνάκη χορογραφώντας τις παραστάσεις της ομάδας ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ στην Αθηναΐδα. Έχει συνεργαστεί με ελληνικές και ξένες ομάδες χορού, Pina Bausch, Maguy Marin, Francoise Imber, Αναστασία Λύρα κατά την περίοδο 1991-99. Διδάσκει κίνηση του ηθοποιού σε ανώτερες δραματικές σχολές Ίασμος τα τελευταία 9 χρόνια. Διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «τεχνικές σωματικού και δημιουργικού θεάτρου» στη So7.


info : ΠΟΤΕ : Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου 2011  │ Ώρες  10.00–19.00  │  ΠΟΥ :  «SO7», Σινοπούλου 32, 3ος ορ. (κοντά στη στάση του ΗΣΑΠ Περισσός), Περισσός, τηλ. 6944844336 & 6977347107  │ Τιμή συμμετοχής  80€ (δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 23%)  │ Δήλωση Συμμετοχής έως την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011


Να έχετε μαζί σας :
Στρωματάκι για γιόγκα, άνετα ρούχα, μπουκάλι με νερό, σκέπασμα για τη διάρκεια της χαλάρωσης.
Παρακαλούμε να βρίσκεστε στο χώρο νωρίτερα από την ώρα έναρξης γιατί το workshop θα ξεκινήσει στην ώρα του.