Διπλό σεμινάριο στην Κρήτη

 

Ο Vincent Hantam θα διδάξει επιλεγμένα χορευτικά κομμάτια από το μπαλέτο «Νάπολη » σε χορογραφία August Bournonville, Δανού χορογράφου και ballet master του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας και δημιουργού της περίφημης Bournonville technique. Θα χρησιμοποιήσει μουσική από το μπαλέτο Νάπολη, κομμάτια των Helsted, Paulli, Gade,Prume και Lumbye.
Μια πραγματική ευκαιρία για τους επαγγελματίες να διδαχθούν ένα σπάνιο και πολύ ιδιαίτερο μπαλέτο από έναν μοναδικό και ταλαντούχο χορογράφο. Μια ευκαιρία να δοκιμάσετε την τεχνική Bournonville. 

Ο Ross Cooper έχει Σκοτσέζικη καταγωγή, εκπαιδεύτηκε με τον Maurice Béjart και ήταν μέλος της Rudra Bejart Ballet Lausanne στην Ελβετία. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες The Tokyo Ballet, Royal Opera Ballet, Pact Ballet South Africa, David Massingham Dance και Adventures in Motion Pictures. Το 1999 έλαβε μέρος ως προσκεκλημένος χορογράφος στο Διεθνές Συνέδριο για Χορογράφους και Συνθέτες. Ο Ross Cooper έχει διδάξει μαθήματα για το AMP, SSCD, RSAMD, Massingham Dance, Dancebase, Dancehouse, Dance Ireland και το Australian Dance Theatre.

Στο σεμινάριο θα διδάξει σύγχρονο ρεπερτόριο και τεχνική επηρεασμένη από τους Forsythe & Cunningham, που θα αποτελέσει μια πρόκληση για τους συμμετέχοντες τόσο  σωματική, όσο και καλλιτεχνική.  


info : 25 και 26 Ιουνίου 2011  -  11.00-18.30  |  Κόστος 100 €  |  Ακαδημία Χορού, Ισαύρων & Α. Κόνδου (Παραλιακή) Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810 289 486  | e-mail :  info@danceacademy.gr