Σεμινάριο Authentic Contact με τον Guto Macedo

 

Θεσσαλονίκη, 5 - 8 Σεπτεμβρίου 2011

 

Το Authentic Contact βασίζεται στο Contact Improvisation και το Authentic Movement. Πρόκειται για μια ερευνητική κινητική προσέγγιση που ανέπτυξε ο Guto Macedo στη Βραζιλία και εξασκεί σε φεστιβάλ και σεμινάρια σε διάφορες χώρες του κόσμου από το 2003.


Θα δουλέψουμε πάνω στην έννοια της παρατήρησης και της ακρίβειας της κρίσης (Authentic Movement). Θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του αυτοσχεδιασμού μέσα από την επαφή, τον συνδυασμό της μάζας και του βάρους ως μέρος του τρόπου βελτίωσης των αισθητηρίων στο χορό (Contact Improvisation).

Μπορώ να κινούμαι και να παρατηρώ ταυτόχρονα;
Πώς επιδρώ ως παρατηρητής στην εδραίωση μιας κοινής ενέργειας;
Πώς μοιράζομαι την παρατήρηση μέσα από την κίνηση;
Πώς μπορεί η επίγνωση των προσωπικών μου φυσικών ορίων να συμβάλλει στη διερεύνηση των ορίων του χώρου και της κίνησης - πώς παραμένω συνεπής στην παρατήρηση;

Θα εξερευνήσουμε διάφορους τρόπους (συν)ύπαρξης:
...να είσαι και ταυτόχρονα να μοιράζεσαι...
...να παρατηρείς και να παρατηρείσαι...
...να αγγίζεις και να αγγίζεσαι...
...να προσκαλείς και να προσκαλείσαι...
Οι τρόποι δεν είναι απόλυτοι καθώς προκύπτουν μέσα απ’τη στιγμή που συνεχώς εξελίσσεται. Η εμπειρία αυτή στοχεύει στο να αποκτήσουμε δυναμικό για δράση σε νέα επίπεδα σωματικής συνύπαρξης.

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα:

- Part 1 (all Levels): 5:30-7:30
Contact Improvisation Fundamentals & Bodywork
- Transition Time - 7:30-8:00
- Part 2 (intermediate & advanced): 8:00 - 10:00
Improvisations Scores and Collaborative Process of Actions


info : :5 - 8 Σεπτεμβρίου 2011  | Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού, Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης *Ίρις* Δήμου Παύλου Μελά,  Λαγκαδά 221, 4ος όροφος (Κέντρο Πολιτισμού Σταυρούπολης)  | Ωράριο 17:30 - 22:00 (18 ώρες συνολικά)  |  Κόστος: 100 ευρώ (18 ώρες), υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μόνο στο 1ο μέρος, με κόστος 55 ευρώ (8 ώρες)  | Επικοινωνία - Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 6937241329 & 6974494436, e-mail: authenticontact@gmail.com