Εργαστήρι με τον Seke Chimutengwende

           Δημιουργικό εργαστήρι 

         με τον Seke Chimutengwende  

        17 έως 22 Οκτωβρίου 2011

 

Πριν από κάθε παράσταση του City to City Cabaret, προηγείται μία περίοδος δημιουργικού εργαστηρίου όπου μέλη της τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας, καλούνται να δημιουργήσουν ολιγόλεπτα έργα με την καθοδήγηση ενός καλλιτέχνη από μια από τις πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο «βασιλιάς του αυτοσχεδιασμού» Seke Chimutengwende έρχεται στην Αθήνα για ένα δημιουργικό εργαστήριο πάνω στην κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό και τη χρήση της φωνής στην περφόρμανς, που απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές, καλλιτέχνες που ασχολούνται με το σώμα, την κίνηση και το χοροθέατρο και κάθε καλλιτέχνη που ασχολείται με την περφόρμανς. Ως μέρος του σεμιναρίου ο Seke θα δημιουργήσει μία καινούργια χορογραφία με τους συμμετέχοντες που θα παρουσιαστεί στις 22 Οκτωβρίου, την βραδιά του City to City Cabaret της Αθήνας, στο Bacaro.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Seke Chimutengwende σπούδασε χορό στο London Contemporary Dance School και από το 2004 έχει χορέψει με διάφορες διεθνείς ομάδες χορού: Alias Cie, DV8 Physical Theatre, The Fabulous Beast, Lost Dog, Punchdrunk, Zephyr in Zanussi, Henrietta Hale, Rick Nodine, Karl Jay Lewin, Rannva Karodottir, Tino Sehgal, Ruby Worth, Jose Vidal.

Από το 2006, παρουσιάζει τις σόλο αυτοσχεδιαστικές δουλειές του καθώς και ομαδικές χορογραφίες με τον Neat Timothy και συν-επιμελείται το Stranger Than Fiction, μία μηνιαία πλατφόρμα αυτοσχεδιασμού. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό σε διάφορες σχολές και ομάδες χορού και συνεχίζει να μελετά την τέχνη του με τους Andrew Morrish, Al Wunder, Sten Rdustrom, Ruth Zaporah, Kirstie Simson και Julyen Hamilton μεταξύ άλλων.

Το 2001 χόρεψε στην έκθεση Pioneers of the downtown scene: New York the 1970's στην Barbican Art Gallery σε τρεις πρώιμες χορογραφίες της,  πρόσφατα σκηνοθέτησε την έρευνά του στο Choreodrome 2011 και παρουσίασε τη δουλειά του στο Touch Wood, την biennale έργων in progress, που διεξάγεται στο The Place του Λονδίνου.

 

info : Διάρκεια σεμιναρίου 17 - 22 Οκτωβρίου 2011 (μεσημεριανές - απογευματινές ώρες) │Χώρος: Στούντιο ομάδες χορού griffon, Απόλλωνος 23, Σύνταγμα  │Πληροφορίες και εγγραφές για το σεμινάριο:  6932 436034 και στο e-mail: info@fullhousepromotion.gr  │ Κόστος συμμετοχής : 50 €