Εισαγωγικό σεμινάριο Χοροθεραπείας

             ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
                   «Ένα ταξίδι στον κόσμο της χοροθεραπείας»

Οργάνωση & Εποπτεία
Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας

26 & 27 Νοεμβρίου 2011
Με τη Μαρία Αρτέμη, MA, R-DMT, Χοροθεραπεύτρια

 

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην τέχνη και την τεχνική της χοροθεραπείας. Μέσα από μια σειρά βιωματικών «ασκήσεων», θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε καινούργια στοιχεία για τον εαυτό μας, να παρατηρήσουμε σημεία/κλειδιά που χαρακτηρίζουν το κινησιολογικό προφίλ, τόσο το δικό μας, όσο και των  άλλων και να αποκτήσουμε έτσι μια άλλη ματιά στο πώς αλληλεπιδρούμε, σχετιζόμαστε, επικοινωνούμε καθώς και πώς επηρεαζόμαστε από τη δυναμική της ομάδας. Επίσης, θα έχουμε την εμπειρία της εισαγωγής στην «τεχνική» της ενσυναισθητικής αντανάκλασης των κινήσεων του άλλου, η οποία είναι ένα από τα βασικά εργαλεία του χοροθεραπευτή στη διαδικασία ανάπτυξης της θεραπευτικής σχέσης. Η σύνθεση μεμονωμένων κινήσεων σε κινησιολογικές φράσεις και ύστερα σε μια κατανοήσιμη, καλλιτεχνικά εκφρασμένη «χορογραφία», σε συνδυασμό με τη χρήση συμβολισμών και εικόνων που αναδύονται στη λεκτική μας επικοινωνία με την υποστήριξη των κινήσεων μας, ενσωματώνουν και νοηματοδοτούν συναισθήματα μέχρι τώρα ασυνείδητα ή μη αποδεκτά.  Τέλος, η διαδικασία αυτή της ενοποίησης κίνησης και λόγου, διευκολύνει τη σύνδεση  γνωσιακών και κινησιολογικών λειτουργιών και συναισθημάτων, υποστηρίζοντας έτσι την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του ατόμου.

                     

Η χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της εκφραστικής κίνησης και του χορού, μέσα από την οποία κάθε άνθρωπος μπορεί να εμπλακεί δημιουργικά σε μία διαδικασία που προωθεί τη σωματική, συναισθηματική και γνωστική του ισορροπία. Βασίζεται στην αρχή, ότι το σώμα καθρεφτίζει την ιστορία, την προσωπικότητα και τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου και στο ότι επηρεάζοντας ένα από τα βασικά επίπεδα της ανθρώπινης υπόστασης (σωματικό, ψυχικό, νοητικό, πνευματικό) θα επέλθουν αλλαγές και στα άλλα. Η δημιουργική αυτή διαδικασία παρέχει τη δυνατότητα της γνωριμίας του ατόμου με το αυθεντικό του υλικό, την ανάπτυξη της συνειδητοποίησης του σώματος, τη διάδραση με τους άλλους, την αρμονία του «μέσα»με το «έξω», τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης, την ανάπτυξη νέων επιλογών για τη διαχείριση των καταστάσεων. Το κινούμενο σώμα βρίσκει τον προσωπικό και τον κοινό ομαδικό ρυθμό, το δικό του κινητικό λεξιλόγιο, που του επιτρέπει να φέρει στην επιφάνεια σκέψεις και συναισθήματα. Με αυτήν τη μη-λεκτική γλώσσα το σώμα θα εκφράσει τις ατομικές και συλλογικές του μνήμες και θα απελευθερώσει τις αντιστάσεις.

Που απευθύνεται : Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε άτομα τα οποία ασχολούνται με τους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τις θεραπείες μέσω τεχνών, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να «γνωρίσουν» τη χοροθεραπεία, χωρίς να είναι απαραίτητη οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία. Επίσης απευθύνεται στα άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας.

Τρόπος εγγραφής & Πληροφορίες
Υπεύθυνη εγγραφών : Νατάσα Σμυρλή (e-mail :  natasasmy@yahoo.gr )
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2106743149
Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας :Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή πρωΐ 10.30-12.00

Φορέστε άνετα ρούχα και ελάτε να χορέψουμε τις «ιστορίες» μας  
 
  1. Επιστρέφετε συμπληρωμένη τη φόρμα εγγραφής στην υπεύθυνη εγγραφών, ή αν έχετε ήδη συμπληρώσει φόρμα εγγραφής από προηγούμενο σεμινάριο, δηλώνετε με e-mail τη συμμετοχή σας.
  2. Καταθέτετε τα χρήματα στο λογαριασμό 164-00-2340003888 Τράπεζα ALPHA BANK, όνομα Μαρία Αρτέμη, Ταμίας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.
  3. Ενημερώνετε για την κατάθεση των χρημάτων την υπεύθυνη εγγραφών

 

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 80,00 ευρώ. Η καταβολή των χρημάτων πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2011. Το κατατεθέν ποσό επιστρέφεται άμεσα στους δικαιούχους μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από τους διοργανωτές.


info : Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών Shantom, Τριπόλεως 35α & Ευβοίας-Χαλάνδρι (Μετρό στάση Χολαργός) - Τηλ. 2106717529 για οδηγίες προσέλευσης.  |  Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου : Σάββατο : 11.30 – 17.30, Κυριακή  : 10.30 – 12.30. Την Κυριακή 13.00 – 14.30 θα γίνει ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  |  Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, Λεωφ. Κηφισίας 178, Χαλάνδρι 15231, Τηλ. 2106743149 - www.gadt.gr