«Δύο σε ένα...» - Master class από την Yolanda Gonzales

Τρίτη 29 Νοεμβρίου & Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 

 

Η Yolanda Gonzales-Cavero, καταξιωμένη καλλιτέχνης, γεννημένη στο Περού και με έδρα τη Γερμανία, θα επισκεφτεί τον Κινητήρα από τις 18 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2011, με σκοπό να προσφέρει ένα σεμινάριο χορογραφίας στα πλαίσια του Kinitiras Choreography Lab (ένα χορογραφικό σεμινάριο 12 εβδομάδων σε επίπεδο MA - Master of Arts), που πραγματοποιείται στο Κινητήρας studio.

 

"Δύο σε ένα: μοιράζοντας το χορό:

νέες εκδοχές στις φόρμες του  ντουέτου"

Σε αυτό το master class, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Unterwegs, Yolanda Gonzales και τα μέλη της ομάδας Σταύρος Αποστολάτος και Ini Dil θα χρησιμοποιήσουν υλικό από το ρεπερτόριο της ομάδας. Θα εστιάσουν στη δράση, αντίδραση, ενεργητικότητα, παθητικότητα, κατεύθυνση, βάρος, παρόρμηση, τέλος, απόσταση, ρυθμό σε συγκεκριμένα πλαίσια ντουέτου, όπου «δύο δουλεύουν σαν ένας».


Unterwegs Theater
Οι Yolanda Gonzales, Bernhard Fauser και Wal Mayans ίδρυσαν το Unterwegs Theater το 1988 στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, αναπτύσσοντας τη δική τους καλλιτεχνική ιδέα στη διαδρομή τους μεταξύ των πεδίων του χορού, των ακροβατικών και της υποκριτικής. Από τότε παράγουν χορευτικές παραστάσεις με πολλή επιτυχία, όπως το “Sensaciones”(1988), το οποίο έκανε παγκόσμια περιοδεία με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε, το “Guell”(1989), το οποίο έλαβε το βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό χορογραφίας στο Saitama του Τόκυο, και το “Middle of Nowhere”(1999) που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη.
Το 1991, η ομάδα εδραίωσε το φεστιβάλ “DANCE internationally”, ένα ετήσιο event σύγχρονου χορού, το οποίο πραγματοποιείται χάρη στη στήριξη της πόλης της Χαϊδελβέργης και το οποίο φιλοξενεί καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι William Forsythe, Amanda Miller, Hans van Mannen, Sasha Waltz, Jerome Bell και Xavier Le Roy.


Η Yolanda Gonzales Cavero έχει εργαστεί επαγγελματικά για πέντε χρόνια ως χορεύτρια με το Εθνικό Θέατρο, στη Λίμα του Περού. Έχει ιδρύσει τα Afro-Ballett-Ensemble στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, το Consejo Nacional de Danza Peru, και είναι συν-ιδρύτρια του Unterwegs Theater. Από το 1988-1991 έχει εμφανιστεί με το Unterwegs Theater σε Costa Rica, Mexico, Peru, Colombia, Japan, Italy, Deutschland. Το 2010 εγκαινίασε το χώρο εκδηλώσεων HebelHalle. Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μία έντονη ανταλλαγή μεταξύ χορευτών με έδρα την Αθήνα και χορευτών του Unterwegs Theater και με αυτό το residency επιχειρεί σε μία κόμα βαθύτερη ανταλλαγή και συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών χορευτών, ειδικά σε αυτή την περίοδο, η οποί έχει οξύνει τις σχέσεις των δύο αυτών χωρών. Η συνεργάτις με την οποία θα επισκεφτεί την Ελλάδα, είναι η Γερμανίδα συνιδρύτρια του Unterwegs Theater και χορεύτρια Ini Dill, όπως επίσης και ο χορευτής με έδρα την Ελλάδα και μέλος της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, Σταύρος Αποστολάτος.

Μετά το master class, θα ακολουθήσουν τρείς παραστάσεις 2, 3, 4 Δεκεμβρίου στις 21.15 με τίτλο “Ab und zusammen”(«’Άλλοτε μαζί και άλλοτε χώρια»).

Με την υποστήριξη του Goethe Institut.

info : : Κινητήρας Στούντιο Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα, Τηλ: 210.9248 328  |   Ώρες :  12.00-16.00  | Κόστος: 40 ευρώ  |