Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Αθανασία Κανελλοπούλου


 

6-9 Δεκεμβρίου 2011
 

11:30-13:30

 

Η Αθανασία Κανελλοπούλου έχει σπουδάσει με υποτροφία κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Rambert School of Ballet and Contemporary Dance στο Λονδίνο (1996-1999).Το 2000 έλαβε την υποτροφία για 'καλλιτεχνική τελειότητα'  στη σχολή της Martha Graham στη Ν.Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με διάφορες σημαντικές ομάδες σύγχρονου χορού στη Γερμανία, όπως το χοροθέατρο του Hagen, το χοροθέατρο του Osnabrueck, με την ομάδα του  Lior Lev, Zeynep Tanguy Company ( Istanbul) και  με την Injung Jun-Βlue Εlephant Company (Korea). Από το 2002 μέχρι το 2008 ήταν guest χορεύτρια του χοροθεάτρου Wuppertal Pina Bausch. Με την ομάδα του χοροθεάτρου Wuppertal, η Αθανασία χόρεψε στο θέατρο Sadlers Wells του Λονδίνου, στο Εθνικό Θέατρο της Ιαπωνίας, στο Κέντρο Τεχνών της Κορέας, στο Κρατικό Θέατρο του Πεκίνου, στο Cirque Royal στις Βρυξέλλες,  στο Théâtre de la Ville στο Παρίσι. Το 2006 συνεργάστηκε με τη Jasmin Vardimon στη χοροθεατρική παραγωγή 'Justitia'. Έχει επίσης δουλέψει και με άλλους ισραηλινούς χορογράφους, όπως τον Jossi Berg, τoν Rami Levi, τoν Guy Weissman και τη Roni Haver, χορευτές της ομάδας Batsheva. Από το 2008 και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με τα "Ballets C de la Β" και τον χορογράφο Koen Augustihnen στην παράσταση "Ashes". Από το Μάρτιο του 2010 συνεργάζεται με την ομάδα της Βόννης  "CocoonDance"  και τη χορογράφο Rafaelle Gionavola. Το 2010 έλαβε μέρος στην Βαγκνερική Όπερα Τannhauzer,  όπου παρουσιάστηκε στην  Royal Opera House, στο Λονδίνο , σε χορογραφία Jasmin Vardimon
Η Αθανασία Κανελλοπούλου έχει παρουσιάσει τη χορογραφική της δουλειά 'In (n)ever loverland' ( 2008) στο φεστιβάλ Arc for Dance στο θέατρο Δίπυλον, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο ΝRW  International Festival of Pina Bausch, στο 14th Solo Tanz Festival Stuttgard και στο Φεστιβάλ της  Βόννης. Έχει χορογραφήσει για την επαγγελματική σχολή της Νίκης Κονταξάκη, για την ομάδα σύγχρονου χορού της Μάλτας ' Wireless Dance.' και για την ομάδα Dance Council Ensemble της Μάλτας. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό  στην ομάδα της Jasmin Vardimon,  στο Greenwich Dance Agency, στην ομάδα "Cocoondance" και παραδίδει κατά καιρούς σεμινάρια σε επαγγελματικές σχολές χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η επόμενή της δημιουργία  'Dust in our awakened dreams' είναι σε συνεργασία με τον σκηνογράφο και σκηνοθέτη Jimmy Grima και έχει επιχορηγηθεί από το Arts Council της Μάλτας.
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Πάτρας.

info : DAN.C.CE, Πειραιώς 76, Κεραμεικός, Αθήναμ τηλ. +30 210 5230582 │ Τιμές σεμιναρίου (8 ώρες): 55 €, για όσους έχουν κάρτες ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ 45€ και για ενεργά μέλη του DAN.C.CE 25€.