Σεμινάριο γνωριμίας με τον ανατολίτικο χορό

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΧΟΡΟ (ORIENTAL)

 

με την Ιρένε Μαραντέϊ

 

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα τρίωρο κεφιού, ευεξίας, ζεστασιάς και γυναικείας συντροφικότητας, ελεύθερες από τον κοινωνικό "κορσέ" και τα ταμπού! Κάν' τε χώρο στη ζωή σας για το χορό που υπάρχει μέσα σε κάθε γυναίκα! Η Ιρένε Μαραντέϊ θα είναι ο ξεναγός σας σ’ ένα ταξίδι ανακάλυψης του γοητευτικού αυτού χορού που διώχνει την κατάθλιψη και υμνεί τη χαρά της ζωής, γιορτάζοντας τη δύναμη του θηλυκού. Θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των διάφορων στυλ, ζέσταμα, μάθημα, αραβικοί ρυθμοί με ζήλια, τεχνική πέπλων, ερωτήσεις και απαντήσεις - αν προλάβουμε θα δούμε και μερικά σύντομα βίντεο από μεγάλες Αιγύπτιες χορεύτριες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας και καθε σωματότυπου. Φέρτε μαζί τη μικρή σας κόρη, τη μητέρα σας, τη γιαγιά σας, την καλύτερή σας φίλη. Όλες οι γυναίκες έχουν το χορό αυτό μέσα τους, εμείς απλά σας βοηθάμε να τον θυμηθείτε... 

Φορέστε άνετα ρούχα που να σας επιτρέπουν ελεύθερη κίνηση. Κατά προτίμησιν, αν έχετε μια φαρδιά μακριά φούστα, ή σαλβάρι, ή κολάν χωρίς πόδια -όχι τζην, όχι καλσόν! - με μπλουζάκι. Τα υπόλοιπα θα τα φροντίσουμε εμείς!

Ιρένε Μαραντέϊ : Γεννήθηκε στη Ρώμη. Σπούδασε μπαλλέτο επί 12 χρόνια με το Γ. Μέτση, γιόγκα 9 χρόνια με τη Λήδα Shantala, κλασικό τραγούδι και μουσική θεωρία 10 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών και το Athenaeum (Ηρώ Πάλλη, Μαρίνα Κρίλοβιτς) και 3 χρόνια κρουστά (τουμπελέκι, ζήλια κ.ά.) στο Μουσείο Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων με τη Μαρία Νούσσια. Συνέχισε αργότερα σπουδάζοντας τους αραβικούς ρυθμούς που χρησιμοποιούνται στο χορό. Έχει πτυχίο φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης, πτυχίο ηθοποιού (σχολή Κατσέλη, Δραματική Σχολή Αθηνών) και πτυχίο Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Εργάστηκε επί 20 χρόνια ως κριτικός χορού, μουσικής και κινηματογράφου στην "Απογευματινή", επί 10 χρόνια ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη του Δημήτρη Ποταμίτη και του Βασίλη Παπαβασιλείου, ως μεταφράστρια και επιμελήτρια βιβλίων και ως τραγουδίστρια σε μπουάτ. Έχει γράψει τρία παιδικά θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν από κεντρικούς θιάσους (Κ.Θ.Β.Ε., Θέατρο Έρευνας, Θέατρο Νέων Θεσσαλονίκης) και διασκευάσει ή μεταφράσει αρκετά άλλα. Έχει διδάξει γυμναστική, χορό, ρυθμική και χορογραφία από το 1982.
Ανατολίτικο χορό ξεκίνησε με τη Ρέα το 1982, και τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί σ'αυτόν εντατικά, επιλέγοντας το αυθεντικό αιγυπτιακό στυλ raqs sharki με δασκάλες όπως η Σαμπάχ, η Πέννυ Μπαΐλη, η Μαρίνα Μπέλμπα, η Νέλλη Ρουμελιώτη, η Maria Aya, αλλά και σε σεμινάρια με προσωπικότητες από το εξωτερικό, όπως η Ma Prabhu Ερασμία, η Suha Azar, η Λίττα Πέτρου, η Χρυσάνθη Sahar, η Morocco και ο Ahmed Fakry. Έχει εκπαιδευτεί στη χρήση πέπλου, μπαστουνιού (Saiidi style) και φυσικά στο χορό με ζήλια. Από το 2006 άρχισε να διδάσκει στο Shantom και άλλες σχολές της Αθήνας και της επαρχίας. Από το φθινόπωρο του 2011 είναι μέλος της επαγγελματικής χορευτικής ομάδας Malema's Banat.

info : Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, Κ. Χαλάνδρι, (μετρό Χολαργός) τηλ 210 6717529 │Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 │ΩΡΑ : 11.00-14.000 │ Κόστος: €30 │  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και προπληρωμή στη γραμματεία του Shantom ώς την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και ηλεκτρονικά στο info@shantala.gr  Σ'αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης που θα σας στείλουμε.