Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τη Νίνα Δίπλα

        Σεμινάριο σύγχρονου χορού

με τη Νίνα Δίπλα

            για χορευτές, ηθοποιούς και περφόρμερς

 

Εμπνευσμένη από τη διδασκαλία της Folkwang Hoschoule, Pina Bausch, η μέθοδος της Νίνας Δίπλα επικεντρώνεται πάνω στο βάρος, την ενέργεια, την αναπνοή και την ποιότητα της κίνησης. Η απλότητα, η χρήση του χώρου, η ρευστή και αρμονική αναζήτηση μιας «ποιητικής ευαισθησίας», αποτελούν τους άξονες του εργαστηρίου.

Σ΄ αυτό το τετραήμερο σεμινάριο η Νίνα Δίπλα θα ασχοληθεί με την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης, το άνοιγμα της πλάτης και του θώρακα, καθώς επίσης και με το ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο του βλέμματος κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Η Νίνα Δίπλα είναι χορεύτρια και χορογράφος. Έζησε 14 χρόνια στη Γερμανία (Essen/Wuppertal), όπου μαθήτευσε κοντά στην Pina Βausch. Από το 2004 ζει και διδάσκει στη Γαλλία. Έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους (Pina Bausch, Susane Linke, Daniel Goldin, Rainer Behr, Raffaella Giordano, Ramon Oller, Christine Fricker, Bernd Uwe Marsan) και σκηνοθέτες (Θεόδωρος Τερζόπουλος, Tadashi Sujuki, Μαρία Γυπαράκη, Anne Alvaro, Jean Rierre Vincent, Claudia Stavinsky, Ariel Garcia Valdes).


Ημερομηνίες και ώρες σεμιναρίου :

  • Τρίτη 27 Δεκ. 5-9 μ.μ
  • Τετάρτη 28 Δεκ. 5-9 μ.μ
  • Πέμπτη 29 Δεκ. 5-9 μ.μ
  • Παρασκευή 30 Δεκ. 5-9 μ.μ

 

info : Χώρος Τέχνης 14η Mέρα, Καλλιρρόης 10 Αθήνα, Μετρό Ακρόπολη, Τραμ Στάση Βουλιαγμένης  |   Κόστος Σεμιναρίου: 90 €   |  Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6932195393, 6947701801 - e-mail: dance14day@gmail.com