Workshop τεχνικής Fighting Monkey

«Fighting Monkey (Irregular Partnering)» 

21 και 22 Ιανουαρίου 2012 

Θεσσαλονίκη

 

Η ομάδα σύγχρονου χορού “TrickorTreat” παρουσιάζει την Λίντα Καπετανέα και τον Josef Frucek (Rootlessroot) σε ένα 8ωρο workshop της τεχνικής Fighting Monkey.

Η τεχνική του Fighting Monkey είναι μια διαδικασία απαλλαγής από τα σωματικώς καθιερωμένα και μια φόρμα να αφουγκραστούμε τα όποια άλλα στοιχεία. Έχει δημιουργηθεί με έμφαση στην καλλιέργεια και διέγερση του σώματος χρησιμοποιώντας τη δυσκολία και τον κίνδυνο, ώστε να αναπτύξει τη σωματική, διανοητική, ψυχική δύναμη και ικανότητα προσαρμογής σε σχέση με κάθε νέα δυνατότητα για partnering.

Θα συνθλίψουμε τους εαυτούς μας μέσα σε έναν χορό και μια μάχη με χαρούμενο προσανατολισμό με σκοπό να ξανά-ανακαλύψουμε τις ξεχασμένες σωματικές και πνευματικές μας δυνατότητες. Μέσω της χρήσης σύνθετων και ασυνήθιστων κινησιολογιών καταστάσεων θα αφυπνίσουμε το πρωτόγονο και ενστικτώδες σώμα μας, τη φόρμα δίχως φόρμα.

Μέσα από τις τεχνικές πολεμικών τεχνών, θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε το κινησιολογικό μας υλικό και να δημιουργήσουμε μια πιο βαθιά κατανόηση του: Πώς να εντοπίσουμε πιο αποτελεσματικά και προσαρμοστικά τις ασκούμενες δυνάμεις.
Πώς να δεχτείς, φέρεις και χειραγωγήσεις τους άλλους (σώμα-ενέργεια-τεχνική) σε υψηλές ταχύτητες καθώς και σε αργή κίνηση. Και τέλος πως να διαισθανθείς καταστάσεις πριν αυτές συμβούν.

Η Λίντα Καπετανέα αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκε, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ, στο Merce Cunningham studio, το Movement Research και το Dance Space στη Nέα Υόρκη, όπου επίσης συνεργάστηκε με τη χορογράφο Irene Hultman. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες χορού ( Χορευτές, Sine Qua Non, κ.α.) συμμετέχοντας και σε παραστάσεις στην Ευρώπη, ενώ το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε το “βραβείο καλύτερης ερμηνείας”. Από το 2002, η Λίντα Καπετανέα είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus συμμετέχοντας στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom και Pure, αλλά και στις ταινίες χορού Blush και Here After. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει προσκληθεί να διδάξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Πειραματική Ακαδημία Χορού στο Salzburg-SEAD, Κρατική Σχολή χορού της Βουδαπεστης, Dance perfect studio-Dot504 – Prague, ImPULZTANZ Vienna, Dansa Deltebre Spain, Dies De Dansa Spain), ενώ από το 2006 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ROOTLESSROOT, με την οποία έχει παρουσιάσει τα έργα “Sudden Showers of Silence”, “Holdin’ Fast”, Installation “Burned tree is visiting Athens before next summer”, “100 Wounded Tears”, “UNA” (Unknown Negative Activity), “Drawing a Tiger like a Dog”, “Body Teller” και “Making of a Young Girl”, “Giving Birth To Thousand Years of Sorrow”.

Ο Jozef Frucek αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Bratislava, ολοκληρώνοντας εκεί και τη διδακτορική του διατριβή το 2002. Από το 2006 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Ως δάσκαλος, συνεργάζεται επίσης με πολλούς οργανισμούς και ιδρύματα στο εξωτερικό, όπως η Ακαδημία Μουσικής Χορού και Θεάτρου της Bratislava, η Κρατική Σχολή Xορού της Βουδαπέστης, το Dance perfect studio-Dot504 στην Πράγα, το Βασιλικό Φλαμανδικό Θέατρο (ΚVS) των Βρυξελλών, η Πειραματική Ακαδημία Χορού στο Salzburg-SEAD, το Danscentrum Jette στις Βρυξέλλες, ImPULZTANZ Vienna, Dansa Deltebre Spain, Dies De Dansa Spain, Art Station Poznan Poland. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ερευνητικό πρόγραμμα Fighting monkey (εφαρμογή της μεθοδολογίας των πολεμικών τεχνών στην εκπαίδευση χορευτών και ηθοποιών). Ως performer, είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus με συμμέτοχη στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom, και στη ταινία χορού Blush. Έχει συμμετάσχει διεθνώς σε μεγάλα θεατρικά και χορευτικά έργα, σε πειραματικές και ερευνητικές ομάδες, έχει κερδίσει βραβείο νέων χορογράφων. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ROOTLESSROOT, με την όποια έχει παρουσιάσει τα έργα “Sudden Showers of Silence”,”Holdin’ Fast”, Installation “Burned tree is visiting Athens before next summer”, “100 Wounded Tears”, “UNA” Unknown Negative Activity, “Drawing a Tiger like a Dog”. “Body Teller” και “Making of a Young Girl”, “Giving Birth To Thousand Years of Sorrow”.
 


infoΠΟΤΕ : Σάββατο 21 Ιανουαρίου 15:00 μ.μ-19:00 μ.μ. και Κυριακή 22 Ιανουαρίου 12:00 μ.μ.- 16:00 μ.μ. | ΠΟΥ : Indancestrial Dance School, Αδμητού 17Α, 56224 Εύοσμος - Θεσσαλονίκη, Τηλ 2311 212377 (Λεωφορεία 21 και 32 από Πλατεία Αριστοτέλους στάση τέρμα Ευόσμου)  |  ΚΟΣΤΟΣ  σεμιναρίου: 75 € (χωρίς φπα) - Εγγραφή: 20 € για κράτηση θέσης. Λογαριασμός: 310-00-2789004292 ALPHA BANK-Καλαιτζή Αλεξάνδρα. (Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Ιανουαρίου). Το υπόλοιπο ποσό συμμετοχής εξοφλείται με την έναρξη του σεμιναρίου. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τις 18 Ιανουαρίου. | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : Κιν.:6940837017 και e-mail: trickortreat.co@hotmail.com  | Απαραίτητος αριθμός ατόμων: 10 άτομα