Εργαστήρι χορού με τους Niv Sheinfeld & Oren Laor

 

Οι Ισραηλινοί χορογράφοι Niv Sheinfeld και Oren Laor θα βρεθούν είναι στην Ελλάδα 12 και 13 Μαρτίου 2012 για να διδάξουν δύο Εργαστήρια Χορού, στην Αθήνα και την Πάτρα, με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ.

  1. Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, ώρα 12:30–16:00, διοργανώνεται «Εργαστήριο Σύγχρονου Χορού» στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, στο Black Box, Ομήρου 57, Αθήνα, τηλ.  210 3612263.
  2. Την Τρίτη 13 Μαρτίου, ώρα 18:30, διοργανώνεται «Εργαστήριο Δημιουργικής Κίνησης» στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, στο Σχεδιαστήριο 5, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, τηλ. 2610 997553.

Με αφετηρία το ρεπερτόριο των Niv Sheinfeld και Oren Laor, το Εργαστήριο Χορού εστιάζει στη σχέση μεταξύ σώματος και φαντασίας. Αναπτύσσοντας νέο υλικό μέσα από το σύγχρονο χορό, εξελίσσει την πνευματική συνοχή και τη σωματική έκφραση σε καινούργια μονοπάτια. Οι ασκήσεις που προτείνονται έχουν σκοπό την ανάπτυξη μιας προσωπικής κινητικής γλώσσας.

Οι Niv Sheinfeld και Oren Laor έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα το 2006, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας, με τα έργα “Covariance” και “Don Quixote”, και το 2010, στο Τρίπτυχο Ισραηλινού Χορού του Ιδρύματος Κακογιάννη, με το έργο “Post-Martha”.

  • Ο Niv Sheinfeld (1972) έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τους σημαντικότερους  χορογράφους της Ισραηλινής χορευτικής σκηνής. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 5 χρόνια ως χορευτή με την ομάδα Liat Dror & Nir Ben-Gal Dance Company και 13 χρόνια ως ανεξάρτητου χορογράφου. Ο Sheinfeld έχει δημιουργήσει έργα για τις ομάδες Kibbutz Dance Company, Bat Sheva Ensemble αλλά και άλλες, ενώ έχει βραβευθεί με 2 σημαντικές διακρίσεις για τη δουλειά του: το Βραβείο Χορογραφίας από το Υπουργείο Τεχνών του Ισραήλ το 2007, και το έγκριτο "Rosenblum award" για τις παραστατικές τέχνες το 2009. Ο Sheinfeld επίσης διδάσκει Χορό και Δημιουργία στη Σχολή Εικαστικού Θεάτρου στην Ιερουσαλήμ, στο Kέντρο Suzanne Dellal στο Τελ Αβίβ και αλλού.
  • Ο Oren Laor (1971) έχει σπουδάσει υποκριτική και δράμα στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ από το 1993 έως το 1997. Σε αυτή τη διάρκεια συνεργάστηκε με διακεκριμένους σκηνοθέτες θεάτρου όπως οι Yvgeny Arye, Edna Shavit, Nola Chilton και Yossi Israeli. Η θεατρική παιδεία του Laor τον οδήγησε να εστιάσει στην ανεξάρτητη δημιουργία, ενώ από το 2004 εργάζεται με τον Niv Sheinfeld στον τομέα της χορευτικής δημιουργίας, διατυπώνοντας ένα γόνιμο διάλογο με το θεατρικό μέσο. Από το 2009 ο Laor είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής στο Θέατρο Tmuna, του Τελ Αβίβ. Επιπλέον, διδάσκει χοροθέατρο σε εργαστήρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες χορευτές, συνδυάζοντας τεχνικές των Jersey Grotowski, Pina Bausch και Viola Spolin.


info : Αθήνα  - ΚΣΟΤ, τηλ. 210 3612263  |  Πάτρα - Πανεπιστήμιο Πατρών, τηλ. 2610 997553  |  www.nivoren.com  |