Σειρά σεμιναρίων από την Ann Cooper Albright

2 - 5 Απριλίου 2012

Κέρκυρα

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO και με την στήριξη του Δημάρχου Κέρκυρας κυρίου Γιάννη Τρεπεκλή, φιλοξενούν τη διεθνούς φήμης προσωπικότητα του χορού, performer, χορογράφο και εκπαιδευτικό του χορού κυρία Ann Cooper Albright.

Η Ann Cooper Albright θα δώσει σειρά σεμιναρίων, στο πλαίσιο των Θεατρικών Εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας. Τα σεμινάρια Contact Improvisation και Physical Mindfulness συμπεριλαμβάνουν πρακτικές και θεωρητικές νύξεις της πολυετούς ανά τον κόσμο εμπειρίας της.

Η Ann Cooper Albright είναι performer, χορογράφος και φεμινίστρια. Η Dr. Ann Cooper Albright είναι Professor of Dance στο Oberlin College. Συνδυάζοντας το ενδιαφέρον της για το χορό και την πολιτισμική θεωρία, ασχολείται με την εκπαίδευση και διδασκαλία στο χορό, τα performance studies και gender studies με πρόθεση να εξασκήσει τους μαθητές, τόσο σε πρακτικές, αλλά και σε θεωρίες για το σώμα. Είναι η συγγραφέας των βιβλίων Modern Gestures: Abraham Walkowitz Draws Isadora Duncan Dancing (2010); Traces of Light: Absence and Presence in the Work of Loie Fuller (2007); Choreographing Difference: the Body and Identity in Contemporary Dance (1997) and co-editor of Moving History/Dancing Cultures(2001) και Taken By Surprise: Improvisation in Dance and Mind (2003). Encounters with Contact Improvisation (2010) είναι μια από τις τελευταίες της περιπέτειες με το γράψιμο και το χορό μαζί με άλλους! Η Ann δουλεύει σε ένα διεπιστημονικό project με τον τίτλο Gravity Matters, που εξετάζει τη σύγχρονη σωματοποίηση μετά την 11/9.

 

Τα προτεινόμενα Σεμινάρια 

  • Contact Improvisation

Μεταξύ ανθρώπων, υπάρχουν πολλά σημεία επαφής:  το οπτικό, το σωματικό, το ρυθμικό, το συναισθηματικό και όλα αυτά διαμορφώνουν το τοπίο του χορού Contact Improvisation. Σε αυτό το σεμινάριο θα αποκτήσουμε σωματικές ικανότητες (όπως να κυλάμε, να μάθουμε πότε να δίνουμε βάρος, πως και πότε να λαμβάνουμε και να διαχειριζόμαστε το βάρος του άλλου, πως να πέφτουμε μαλακά) τις οποίες χρειαζόμαστε για να διευκολύνουμε, το χορό μεταξύ μας, με συνειδητότητα.

 

  • Physical Mindfulness (σωματική συνειδητότητα)

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε κάποιες από τις body/mind πρακτικές (όπως yoga, authentic movement, Body-Mind Centering και αυτοσχεδιαστικός χορός) έτσι ώστε να γίνουμε περισσότερο συνειδητοί στο πως ζούμε μέσω του σώματός μας. Το πώς κινούμαστε αντανακλά αλλά και επηρεάζει το πως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Αναγνωρίζοντας αυτό το γεγονός, θα εστιάσουμε την πρόθεση και προσοχή μας στις εμπειρίες σωματοποίησης, στις σχέσεις με τους άλλους και το περιβάλλον μας.

 


info: 2 - 5 Απριλίου 2012  |  Εκθεσιακός χώρος Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας  |  Συμμετοχή  20 € – Για τους μαθητές των Θεατρικών Εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. η συμμετοχή είναι δωρεάν  |  Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 26610 40136 (καθημερινές, ώρες 10.00-14.00)