Εντατικό σεμινάριο με την Μάρθα Πασακοπούλου

ΕΝΤΑΤΙΚΟ 3ΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΘΑ ΠΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

5-6-7 Ιουνίου 2012


Επίπεδο: Ανοιχτό (για όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά τουλάχιστον 2 χρόνια)

Δομή μαθήματος : το μάθημα ακολουθεί έναν σταδιακά αυξανόμενο ρυθμό, όπου με τη χρήση κινητικών μοτίβων και φράσεων καθώς επίσης και αυτοσχεδιαστικών οδηγιών, εστιάζει τόσο στην ανάπτυξη της τεχνικής και της ταχύτητας, όσο και της προσωπικής αντίληψης του ατόμου ως μονάδα και μέρος ενός συνόλου μέσα στο συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Με τη χρήση δομημένων αυτοσχεδιασμών θα οδηγηθούμε στην παρατήρηση της προσωπικής μας κίνησης καθώς επίσης και των επιλογών μας.

----------

Η Μάρθα Πασακοπούλου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Ν. Κονταξάκη (2006) και στη συνέχεια λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Α. Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της σαν μέλος της ομάδας χορού EDge, στο London Contemporary Dance School (The Place) με καλλιτεχνική διευθύντρια την Lauren Potter (2009-10). Με την ομάδα περιόδευσε χορογραφίες των Wally Cardona (USA), Rick Nodine (USA), Frauke Requardt (GER/UK) και Darren Ellis (UK) σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τη χοροθεατρική ομάδα backsteinhaus production και τη χορογράφο Niki Liszta (Στουτγάρδη), με τους Eva Recacha, Antonio de la Fe, Seke Chimutengwende, Simon Vincenzi (Λονδίνο), ενώ αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την ομάδα Requardt & Rosenberg για τη νέα παραγωγή ‘Motor Show’ που θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Μ. Βρετανία. Επίσης θα συμμετάσχει στη νέα παραγωγή του καλλιτέχνη Tino Sehgal που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Λονδίνου, Tate Modern. Η Μάρθα ολοκλήρωσε πρόσφατα τις μεταπτυχιακές σπουδές της με υποτροφίες από το The Schilizzi Foundation (Λονδίνο) και το Ίδρυμα Ι. Κωστόπουλου (Αθήνα) στο London Contemporary Dance School κάνοντας μια έρευνα πάνω στο δομημένο αυτοσχεδιασμό και την performance. Τέλος, είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 


infoDance Cultural Centre - Πειραιώς 76, Κεραμεικός, 210-5230582 / 2105231302 | ΄Ωρες σεμιναρίου : 11:30-13:30 |  Κόστος συμμετοχής : 35 €  | Δηλώσεις συμμετοχής: 210-5230582