3ημερο σεμινάριο με την Γεωργία Βαρδαρού

ΕΝΤΑΤΙΚΟ 3ΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓEΩΡΓΙΑ ΒΑΡΔΑΡΟΥ

 

           19-20-21 Ιουνίου 2012

 

Επίπεδο: Επαγγελματικό

Περιγραφή μαθήματος : κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα εστιάσουμε στην έννοια της 'προσωπικής κίνησης'. Με τη βοήθεια ασκήσεων που θα προτείνουμε, αλλά και που θα προκύψουν στην πορεία του μαθήματος, στόχος είναι να αναρωτηθούμε αλλά και να εργαστούμε ως προς τη διερεύνηση του όρου αυτού. Από την πρακτική πλευρά, με εργαλείο το σώμα μας και την ιστορία που αυτό εμπεριέχει (τεχνικές, διάφορες επιρροές κτλ.) θα χρησιμοποιήσουμε κινητικό αυτοσχεδιασμό για να ενεργοποιήσουμε τους προσωπικούς τρόπους κίνησης.

-----------


H Γεωργία Βαρδαρού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι σε επαφή με τον κόσμο του χορού από ηλικία 4 ετών. Στην ηλικία των 10 μπήκε στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.), ενώ στα 18 έγινε δεκτή  στο επαγγελματικό τμήμα της ίδιας σχολής. Μετά την αποφοίτησή της το 2004 χόρεψε για τη χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη στο 'Arena Metropolity'.

Την ίδια χρονιά (2004) έφτασε στις Βρυξέλλες, όπου συνέχισε τις σπουδές της στο P.A.R.T.S. Ολοκλήρωσε και τους δυο κύκλους σπουδών (training & research cycle) με τη χορήγηση της πρώτης υποτροφίας από το Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ι.Κ.Υ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δημιούργησε, (κυρίως σε συνεργασία), πολλά μικρά κομμάτια από τα οποία το 'ETAIPA 19' (με τον  Gilles Polet) και το 'Serenity Square' (με τον Τάσο Καραχάλιο) περιόδευσαν σε διάφορα φεστιβάλ στην Ευρώπη. Στην περιοδεία αποφοίτησής της χόρεψε στο 'Rain', ένα κομμάτι της Anne Teresa De Keersmaeker.

Μετά την αποφοίτησή της το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται στο Βέλγιο, ως χορεύτρια, με τον χορογράφο Salva Sanchis (Kunst/Werk). Συμμετείχε στο 'objects in mirror are closer than they appear', το επακόλουθο ντουέτο 'objects in Athens are closer than they appear', 'The Organ Project', ένα ντουέτο, βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό, με τον Sanchis και το μουσικό Kunihiko Komori στο Τόκιο, στη τελευταία του δημιουργία 'now h e r e' και στη χορογραφία του Marc Vanrunxt 'For Edward Krasinski'. Δημιούργησε το υλικό και χόρεψε στο 'Rusland', στην Κοπεγχάγη, σε σκηνοθεσία της Cecilie Ullerup Schmidt. Επίσης χόρεψε στο κομμάτι αυτοσχεδιασμού 'Primary Field' του Lance Gries.

Πέρυσι  έκανε την κινητική έρευνα με τίτλο 'Hardcore Research on Dance' απ' όπου προέκυψαν υλικά διδασκαλίας αλλά και ένα σόλο με το οποίο περιοδεύει σε Βέλγιο, Ολλανδία, Ελλάδα και Αυστρία. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τον sound artist Stijn Demeulenaere για το ηχητικό κομμάτι του 'Aerial Movement'. Το φθινόπωρο του 2012 ο Marc Vanrunxt και ο Salva Sanchis θα δημιουργήσουν ο καθένας ένα σόλο γι 'αυτήν. Αυτά θα παρουσιαστούν μαζί με το 'Hardcore Research on Dance' ως ένα ενιαίο σόλο με τίτλο ‘TRIGON’ στο STUK, Leuven κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Move Me. Το 2013 και με βασικό θεμέλιο το 'Hardcore Research on Dance' θα χορογραφήσει το πρώτο της ομαδικό κομμάτι υπό τον τίτλο 'Phenomena'.

 


 info: Dance Cultural Centre - Πειραιώς 76, Κεραμεικός, 210-5230582 / 2105231302 | ΄Ωρες μαθημάτων : 11:30-13:30  | Τιμή: 45€ / 35 € Μέλη του DAN.C.CE- ΣΕΧΩΧΟ- ή σπουδαστές χορού  |  Δηλώσεις συμμετοχής: 210-5230582