Σεμινάριο χορογραφίας με την Γιώτα Πεκλάρη

Σεμινάριο χορογραφίας με την Γιώτα Πεκλάρη
 

“La estructura de un baile flamenco”
 

9-12 Ιουλίου 2012

 

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με τη δημιουργία μιας σόλο χορογραφίας flamenco.  

Ποιός ειναι ο σκελετός, πως καταλήγουμε στηνδομή ενός χορού, ποιές είναι οι ενότητες, τι χαρακτηρίζει τη μορφολογία τους και πως επικοινωνούμε με τους μουσικούς;

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν, έστω και μικρή, προηγούμενη εμπειρία στο είδος.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 8 μαθητές
  • Συνοδεία κιθάρας: Roland Hoffmman

 

-------------------------

 

Γιώτα Πεκλάρη / Χορογράφος-Χορεύτρια-Δασκάλα Χορού

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού «Ραλλού Μάνου». Από το 1995 ασχολείται με το φλαμένκο, παρακολουθώντας μαθήματα πλάι σε μεγάλους δασκάλους, όπως: Israel Galván, Pastora Galván, Rafaela Carrasco, Juana Amaya, Eva Yerbabuena, Belen Maya, κ.α. Από το 1998 ως το 2008 συνεργάζεται ως χορεύτρια και χορογράφος και με τους «Ronda al Alba», ομάδα flamenco που αποτελείται από Έλληνες και Ισπανούς καλλιτέχνες. Έχει επιμεληθεί την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας και έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.: Φεστιβάλ Βύρωνα-θέατρο Βράχων, Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Xορογράφων, Φεστιβάλ Αθηνών, Youth Festival, Διαρροές, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών CROUSSIS, International Body Music Festival.

Ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια, από το 2001 ως το 2008, της αναγνωρισμένης σχoλής χορού ESTRELLA. Το 2009 μαζί με το Θάνο Δασκαλόπουλο και τον Πέτρο Κούρτη ιδρύουν το studio Playground. Συμμετέχει επίσης στους KANTU KORPU, το πρώτο ελληνικό body percussion band, το οποίο εμφανίστηκε στο 4ο International Body Music Festival τον Νοέμβρη του 2011, στο Σαν Φρανσίσκο και στην Ν.Υόρκη.

Ως σκηνοθέτης και χορογράφος έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: στον εαυτό της.. (2005-Διαρροές), Nana (2008-Αργώ), Viva Sevilla (2009-Ροές), Zaguan (2010-θέατρο Αργώ),  AQUI (2011-Playground), και AQUI version 0.7 (2012- Playground).  Τον Μάιο του 2012 συμμετείχε ως χορογράφος και χορεύτρια στην παράσταση ¡yambambo! un cuento para voz, piano y baile, που παρουσιαστηκε στο Μουσείο Μπενάκη σε σκηνοθεσία Αντώνη Βολανάκη.
Στην τεχνική της συνυπάρχουν οι αρχές του κλασικού μπαλέτου, η φυσική ροή στην κίνηση του σώματος που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο χορό και η δυναμικότητα του φλαμένκο.

 


info: Playground, Βουτσαρά 6, Βοτανικός 11855 - στ. μετρό Κεραμεικός  | Πληροφορίες: 210 8544836 και στο yiotapeklari@yahoo.gr  | Ημέρες και ώρες σεμιναρίου :  Δευτέρα ως Πέμπτη, 18:00-20:00  |  Κόστος : 70€ για εγγραφές μέχρι 15/06 και 90€ για εγγραφές μέχρι 27/06