Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Iñaki Azpillaga

 Iñaki Azpillaga

 

11- 19 Ιουλίου 2012 - Καλαμάτα

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σ’ εκείνους που ενδιαφέρονται για το χορό ως τέχνη έκφρασης. Το μάθημα θα έχει έναν ή δύο θεματικούς άξονες ανά ημέρα και θα περιλαμβάνει ζέσταμα, ασκήσεις στο πάτωμα και ανάπτυξη χορογραφιών στο χώρο.

Ο Ι. Αζπιγιάκα θα δουλέψει με διαφορετικά υλικά όπου η ενέργεια και η φαντασία θα καθορίζουν το ρυθμό, δημιουργώντας από φόρμες μεγάλης έντασης έως ράθυμες. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να οικειοποιηθούν και να χρησιμοποιήσουν το υλικό που τους δίνεται για να το αναπτύξουν και να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο.

Ο Ισπανός Ινιάκι Αζπιγιάκα έχει συνδέσει τα τελευταία 15 χρόνια το όνομά του με την ομάδα του Βιμ Βαντεκέυμπους. Χόρευε στην Ultima Vez από το 1994 και συμμετείχε στη δημιουργία των διάσημων παραστάσεων Mountains made of Barking, Alle Grössen decken sich zu και Bereft of a Blissful Union. Επίσης χόρεψε στα What the body does not remember και Her Body doesn't fit her soul. Από το 1999 έγινε βοηθός χορογράφου και μερικές φορές επιβλέπων στις περιοδείες διάσημων παραστάσεων του Βαντεκέυμπους, ανάμεσα στις οποίες και οι πρόσφατες δημιουργίες του Radical Wrong και Oedipus / Bêt Noir. Από το 1997 διδάσκει εργαστήρια και σεμινάρια με πυρήνα τη δουλειά που γίνεται στην Ultima Vez.

Ο Ινιάκι Αζπιγιάκα, που επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Καλαμάτα για να διδάξει το σεμινάριο σύγχρονου χορού, ζει και εργάζεται ως δάσκαλος χορού στις Βρυξέλλες και παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη. Σπούδασε βάσκικους παραδοσιακούς χορούς, μπαλέτο, τζαζ, μοντέρνο και σύγχρονο χορό. Έχει χορέψει με την Ματίλντ Μοννιέ, την ομάδα Bocanada Danza, το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας και με πολλές άλλες ομάδες χορού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστέςχορού.

 


 

              ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ + ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ “TRIO A”: 220 € - ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 80 €
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ + ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ “TRIO A”: 200 €  -  ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 80 €

 

  1.  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 5 Ιουλίου 2012.
  2. Τα ποσά συμμετοχής εξοφλούνται με την έναρξη του σεμιναρίου και των εργαστηρίων.
  3. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τις 5 Ιουλίου 2012.
  4. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και τα εργαστήρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ  με ειδική τιμή εισιτηρίου 10 €.

 


info: 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας  | Κόστος συμμετοχής : 160 €  |  Εγγραφή - Προκαταβολή: 60 € | Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες Εριφίλη Εφραιμίδου, 6973 034771, mail@kalamatadancefestival.gr