Εργαστήρι Δραματουργίας με την Lou Cope

Ο δραματουργός του χορού. Απαραίτητος!
 

με τη LOU COPE

12 - 15 Ιουλίου 2012  - Καλαμάτα 

 

 

Ο δραματουργός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη.
Μια παράσταση χωρίς δραματουργό είναι φρικτά σιωπηλή.
(Κουν Ωγκουστέινεν, Χορογράφος, les ballets c de la b)


Ο ρόλος του δραματουργού στη διαδικασία παραγωγής μιας σύγχρονης χορογραφίας έχει πολλές φορές παρεξηγηθεί. Συχνά αντιμετωπίζεται ως πολυτέλεια, που λίγοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Αυτό το τετραήμερο εργαστήρι έχει τους εξής στόχους:

  • να εξηγήσει και να διερευνήσει τη σχέση χορογράφου - δραματουργού
  • να ερευνήσει πρακτικά στρατηγικές και τρόπους συνεργασίας
  • να προσφέρει μοντέλα συνεργασίας πάνω στα οποία μπορούν ακόμα και όσοι έχουν πολύ περιορισμένους προϋπολογισμούς να αναπτύξουν ένα γεμάτο νόημα διάλογο μ’ έναν δραματουργό ή με κάποιον από τους συναδέλφους τους.

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει με μια εισαγωγή στο ρόλο του δραματουργού και θα συνεχιστεί στην πράξη με τα ζευγάρια των χορογράφων - δραματουργών. Θα προτείνει ασκήσεις ως βάση για συζητήσεις που θ’ αναδείξουν την τεράστια συμβολή του δραματουργού στο έργο του χορογράφου, σε όλα του τα στάδια. Τέλος, η Λου Κόουπ θα προτείνει τρόπους συνεργασίας μεταξύ χορογράφων στη δραματουργία («peer dramaturgy»).

-----------------

Η Λου Κόουπ είναι δραματουργός, συγγραφέας και καθηγήτρια. Εργάζεται κυρίως στο Βέλγιο και τη Βρετανία. Μετά από σπουδές θεάτρου ειδικεύτηκε στην προετοιμασία σκηνοθετών και χορογράφων με σκοπό τη δημιουργία σε περιβάλλοντα συνεργασίας. Φέτος συνεργάστηκε ως δραματουργός με τον Κουν Ωγκουστέινεν στην παράσταση Au-delà (les ballets c de la b). Πρόσφατες συνεργασίες της: Το Babel(words) των Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι και Νταμιέν Ζαλέ• το ερευνητικό πρότζεκτ Soup της Lisi Estaras (les ballets c de la b)• το The Blake Diptych με το Darkin Ensemble (Λονδίνο)• τέλος, το Sometimes it’s There των Ulrika Kinn Svensson & Koen de Preter (Ολλανδία). Μέσα στο 2012 θα συνεργαστεί με τον Πορτογάλο Helder Seabra και τη Fleur Darkin, καλλιτεχνική διευθύντρια του Scottish Dance Theatre. Η Λου Κόουπ διδάσκει δραματουργία και χορογραφικές διαδικασίες στο Fontys Dansacademie στην Ολλανδία, όπου είναι επίσης «μέντορας» όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος χορογραφίας. Έχει διδάξει σεμινάρια και εργαστήρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα και δοκίμια με θέμα τον σκηνοθέτη/ χορογράφο σε περιβάλλον συνεργασίας.

-----------------

Το εργαστήρι δραματουργίας θα διεξαχθεί στα αγγλικά και έχει σχεδιαστεί για χορογράφους και για δραματουργούς. Απευθύνεται ωστόσο και σε σκηνοθέτες και δραματουργούς θεάτρου και περφόρμανς. Προηγούμενη εμπειρία των δραματουργών δεν είναι απαραίτητη. Μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήρι ζευγάρια χορογράφων και δραματουργών που ήδη δουλεύουν μαζί, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες.

Με την υποστήριξη του British Council.


 

              ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ + ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ “TRIO A”: 220 € - ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 80 €
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ + ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ “TRIO A”: 200 €  -  ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 80 €

 

  1.  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 5 Ιουλίου 2012.
  2. Τα ποσά συμμετοχής εξοφλούνται με την έναρξη του σεμιναρίου και των εργαστηρίων.
  3. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τις 5 Ιουλίου 2012.
  4. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και τα εργαστήρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ  με ειδική τιμή εισιτηρίου 10 €.


info: 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας  | Κόστος συμμετοχής : 80 €  |  Εγγραφή - Προκαταβολή: 30 € | Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες  Χριστιάνα Γαλανοπούλου, 6972 991055, programming@kalamatadancefestival.gr