Καλοκαιρινά Master classes χορού

Καλοκαιρινά Master classes χορού
με τους Κυριάκο Σπύρου, Robert Clark,
Michael Klien, Roberto Olivan.

 

Το Kinitiras Choreography Lab ξεκινά για 3η φορά το χορογραφικό του ταξίδι μέσα στη ζεστή καλοκαιρινή Αθήνα στις 18/7. Για όσους φίλους δεν κατάφεραν να κάνουν αίτηση, προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ή περισσότερα από τα master classes σε προσιτές τιμές στο πλαίσιο του προγράμματός μας "καλλιτέχνες με κρίση".

 

  • Πέμπτη 26 – Σάββατο 28/7, 11:30-14:30  -  Κυριάκος Σπύρου

Ο Κυριάκος Σπύρου είναι Κύπριος πιανίστας και συνθέτης. Έχει σπουδάσει Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και πιάνο. Ήταν ένας απο τους μουσικούς που επιλέχθηκαν το 2009 να  συμμετάσχουν στο εργαστήριο σύγχρονης μουσικής και χορού Choreolab 09 που έγινε στο Gothenburg της Σουηδίας. Η μοναδική του κατανόηση της σχέσης μεταξύ ήχου και σώματος, μουσικής και χορογραφίας, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες του master class να εξελίξουν τις μουσικές ιδέες της χορογραφίας τους.
Κόστος: 50 ευρώ

  • Δευτέρα 30/7- Τετάρτη 1/8, 11:30-14:30  -  Robert Clark

Ο γνωστός ερμηνευτής σύγχρονου χορού, χορογράφος και δάσκαλος που έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Χορογραφίας Simone Michelle του Laban (2003) θα παραδώσει 3 master classes, στα οποία θα επικεντρωθει στις τρέχουσες δημιουργικές έρευνες του ως χορογράφου. Το πως τοποθετούμε τους εαυτούς μας εστιάζοντας στις αρνητικές όψεις της ύπαρξης μέσα από την καλλιτεχνική μας πρακτική μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα έργο σπάνιο, πνευματώδες και πολύτιμο
Κόστος: 50 ευρώ

  • Παρασκευή 3 – Σάββατο 4/8, 11:30-14:30 - Michael Klien

Ο Michael Klien είναι ανεξάρτητος χορογράφος και ερευνητής, πρώην σκηνοθέτης του Ιρλανδικού Dagdah Dance Company και βοηθός χορογράφου στο Frankfurt Ballet με τη σκηνοθετική επίβλεψη του William Forsythe. Είναι κάτοχος PhD από το University of Edimburgh.Τα master classes του προτείνουν τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μεταξύ του χορού και της χορογραφίας, εξετάζοντας την προσωπική καλλιτεχνική πρακτική απέναντι στο ευρύτερο οικολογικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο.
Κόστος: 40 ευρώ

  • Δευτέρα 6 – Τρίτη 7/8, 11:30-14:30 - Roberto Olivan

Ο Roberto Olivan είναι χορογράφος και διευθυντής του καλλιτεχνικού κινήματος ENCLAVE (ENCLAVE ARTS DEL MOVIMENT).Tα master classes του θα επικεντρωθουν στην εξελισσόμενη μέθοδό του «Το ένστικτο ως πηγή κίνησης», η οποία βασίζεται στην ταχύτητα και την ακρίβεια, εξερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο το σώμα γίνεται πηγή συναισθημάτων και εικόνων.
Κόστος: 40 ευρώ

 


info : Κινητήρας studio, Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα 11742 - Τηλ: 210.9248 328