"Φωτογραφίζοντας το χορό" - Κύκλος Εργαστηρίων

Εργαστήριο φωτογραφίας για εφήβους

 

Α΄ Κύκλος: Χορός

Τις Δευτέρες 1, 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου 2012

 

Β΄ Κύκλος: Μουσική

Τις Παρασκευές 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου 2012

 

Γ΄ Κύκλος: Θέατρο

Τις Τρίτες 11 & 18 Δεκεμβρίου 2012 και 8, 15 & 22 Ιανουαρίου 2013

 

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι έφηβοι θα παρακολουθήσουν πρόβες επιλεγμένων παραστάσεων (θεάτρου, χορού, μουσικής, κλπ.), θα συναντήσουν τους συντελεστές τους, θα συζητήσουν μαζί τους για το έργο, θα δουν, θα αισθανθούν, θα καταλάβουν και τελικά θα καταγράψουν με κείμενα και εικόνες τη βιωματική τους εμπειρία δημιουργώντας το δικό τους “free press” της παράστασης.

Στην αρχή οι έφηβοι θα εξερευνήσουν πτυχές της φωτογραφίας θεάτρου, χορού, μουσικής, κλπ. μέσα από παραδείγματα από το ελληνικό και διεθνές στερέωμα και θα ασχοληθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής. Στη συνέχεια, θα εκπαιδευτούν στην τέχνη της φωτογραφίας και της συγγραφής κειμένου και θα γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια υλοποίησης ενός περιοδικού, από τη σύλληψη μέχρι την παραγωγή του.
Η διαδικασία προσέγγισης στη δημοσιογραφική έρευνα, τη δημιουργική γραφή και τη φωτογραφία με πιο ουσιαστικό και πρωτότυπο τρόπο θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να εξελίξουν πιθανές δεξιότητές τους.
H επικοινωνία της κάθε επιλεγμένης παράστασης θα γίνεται με δημιουργικό τρόπο μέσα από το βλέμμα των εφήβων, στο free press που θα διανέμεται ως ένθετο στον Τύπο.

Απευθύνεται σε: Εφήβους 12-16 ετών Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη φωτογράφο Μαριλένα Σταφυλίδου και τη photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη. info : Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λ. Συγγρού 107 - 109, Αθήνα  |  Tηλ: 213-017-8034 για δηλώσεις συμμετοχής και e-mail: education@sgt.gr  -  Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα  |  Ώρες εργαστηρίων 17:30  -  20:30 στο χώρο πολλαπλών λειτουργιών