Σεμινάριο Δημιουργικής Κίνησης

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, ηθοποιούς, δασκάλους χορού, μαθητές επαγγελματικών σχολών χορού και όσους θέλουν να διδάξουν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά του Δημοτικού, ή σε σχολές χορού.

 

Μορφή Σεμιναρίου:

Παιδί και κίνηση είναι λέξεις συνώνυμες. Η κίνηση είναι μια παγκόσμια γλώσσα για τα παιδιά. Τη χρησιμοποιούν για να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να αντιδράσουν. Με το δημιουργικό χορό τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία της εξερεύνησης και της ανακάλυψης καινούριων τρόπων κίνησης και έκφρασης. Με τη βοήθεια αυτοσχεδιασμών, παιχνιδιών και φαντασίας τα παιδιά ανακαλύπτουν τη δική τους μοναδική κίνηση, μόνα τους, ή σαν μέλη μιας ομάδας.

Σ’ αυτό το σεμινάριο θα παίξουμε, θα αυτοσχεδιάσουμε και θα δημιουργήσουμε με Θέματα για την αρχή της σχολικής χρονιάς και το φθινόπωρο.

Στο σεμινάριο θα δοθούν σημειώσεις, βιβλιογραφία, δισκογραφία και βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Ώρες σεμιναρίου : 13:00-17:00 & 15 λεπτά διακοπή,         


Σύνολο: 4 ώρες

 

Διδάσκει η Κατερίνα Αργυροπούλου, απόφοιτος της σχολής χορού Ν. Κονταξάκη. Έχει Master of Arts in Dance and Collaborative Arts με ειδίκευση στο δημιουργικό χορό για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από το Chichester University, South England. Διδάσκει σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και σχολές χορού. Ασχολείται με την έρευνα του δημιουργικού χορού για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων σε ειδικευμένα περιοδικά χορού. Από το 2007 δίνει σεμινάρια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Αθήνα. Από το 2010 συνεργάζεται με τα Τ.Ε.Ι. Αθηνών ως εργαστηριακός συνεργάτης Μουσικοκινητικής Αγωγής στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής. info: Πληροφορίες – Εγγραφές: Εν Κινήσει, Αμυκλών 10-12, Λαμπρινή (Πλ. Αγίου Ανδρέα) 11142 Αθήνα - Τηλ: 210-2918518, 6944-827537, e-mail: enkinisi.gr@gmail.com  |  Συμμετοχή: €35 (πλέον ΦΠΑ) - Τελευταία ημέρα εγγραφής: 11 Οκτωβρίου 2012. Για την συμμετοχή σας απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσης, ώρες: 17:30 - 20:30, ή αφήστε μήνυμα στον τηλεφωνητή με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.