playforKASTORIA, ένα σεμινάριο-πείραμα

playforKASTORIA

Ένα σεμινάριο-πείραμα που στήνεται, παίζεται και παρουσιάζεται επι τόπου

 

με τη Σοφία Μαυραγάνη σε συνεργασία με το Σπασμένο Ρόδι

18 - 25 Νοεμβρίου 2012 

 

Το playforKASTORIA αποτελεί στάση του “εν κινήσει” ερευνητικού σεμιναρίου χορού playforPLACE. To σεμινάριο μελετά τη λειτουργία και τη δυναμική της σκηνικής έκφρασης του παιχνιδιού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ρόλο του στην διαμόρφωση της κοινωνίας και του πολιτισμού. Σε κάθε τόπο-σταθμό, η Σοφία Μαυραγάνη προσκαλεί έναν καλλιτέχνη για να συν-διαμορφώσουν “επί τόπου” ένα σεμινάριο-παιχνίδι, το οποίο οδηγεί σε παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό.

Το playforPLACE εμμένει στην πρακτική της συλλογικής διδασκαλίας και έμπρακτης καλλιτεχνικής ανταλλαγής. Διερευνά την έμφυτη δύναμη του παιχνιδιού και τη δυνατότητά του να εναλλάσσει το φανταστικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, το τοπικό με το ου-τοπικό. Εφαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σε όλα τα στάδια της έρευνας και της δημιουργίας, το σεμινάριο περιλαμβάνει εξερεύνηση πρωτότυπου κινησιολογικού υλικού βασισμένου στα γνωρίσματα του παιγνιώδους σώματος, ενθάρρυνση προσωπικών ιδεών, δοκιμή στρατηγικών δυναμικής χορογραφικής σύνθεσης. Το playforPLACE διευρύνει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, ενεργοποιώντας την συνειδητότητα, τη φαντασία, την ανταλλαγή και τη ζωηρή συνεργασία.

Το playforKASTORIA προσκαλεί χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ανθρώπους με ανησυχίες και ταλέντο στο παιχνίδι!


‘Ωρες Σεμιναρίου :  Κυρ - Δευτ - Τετ : 17.00 - 22.00 |  Παρ 21.00 - 23.00 |  Σαβ - Κυρ 17.00 - 22.00
Παρουσίαση : Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 21.00,  στο ΒLUE NOTE bar, Διοιμητηρίου 3.
PHOTOGRAPHY KASTORIA studio : Ι. Σιώμου 18 (περιοχή Ξενία)
Πληροφορίες: sofia@fingersix.com
Κόστος Συμμετοχής: 60 € / Δήλωση Συμμετοχής: 6944389946

 

Σοφία Μαυραγάνη /fingersix
Αθήνα, 1978. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων / marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και στη συνέχεια χορογραφία / dance maker στο “EDDC-European Dance Development Centre / “ArtEZ-University of Arts”, Arnhem/Ολλανδία (2001-2005). Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX (Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελλάδα) και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την έρευνα και προώθηση των παραστατικών τεχνών FINGERSIX/athens, η οποία έχει επιχορηγηθεί δυο φορές απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Η Σοφία Μαυραγάνη έχει πραγματοποιήσει ποικίλες ανεξάρτητες και επιχορηγούμενες παραγωγές που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (“M” dancetheatre solo, “BeBeBomb”, “η σιωπή του παπαγάλου”, “incorrect me”, “mind the map”, “autogoal#00”]. Από το 2010, μαζί με την χορογράφο Τζένη Αργυρίου έχουν δημιουργήσει και πραγματοποιούν τις βραδιές αυτοσχεδιασμού “To Be To Do, To Do To Be”. Επίσης, εργάζεται ως κινησιολόγος σε θεατρικές παραστάσεις, σύμβουλος δραματουργίας σε έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και ως υπεύθυνη παραγωγής και συντονισμού καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό, χορογραφία/σύνθεση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. (PLAYGROUND studio/Aθήνα, K3-Kampnagel/Αμβούργο, Cati Dance Studio/Κωνσταντινούπολη, [la oTra] compania be baile /Μπουένος ‘Αιρες, Tanzfabrik/Βερολίνο, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν /Αθήνα, κ.α.). 

 

Ελένη Τσαδήλα / Σπασμένο Ρόδι
Η Τσαδήλα Ελένη ασχολείται με το θέατρο ως ερασιτέχνης ηθοποιός από το 1984, συμμετέχοντας στο θεατρικό σχήμα "θεατρική παρέα Καστοριάς". Το 1995, σε συνεργασία με άλλα θεατρικά σχήματα της πόλης πρωτοστατεί στην ίδρυση του "Δημοτικού θεάτρου Καστοριάς". Το 2007 ίδρυσε τον Πολιτιστικό σύλλογο "Σπασμένο Ρόδι". Ο σύλλογος λειτουργεί ανελλιπώς έως και σήμερα, ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ, καλώντας καλλιτεχνικά σχήματα, διοργανώνοντας σεμινάρια και παρεμβαίνοντας σε θέματα του Δήμου που αφορούν πολιτισμό και περιβάλλον. Έχει συνεργαστεί κυρίως με επαγγελματίες σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια εντός Ελλάδος για επαγγελματίες Ηθοποιούς.