Χορογραφικό εργαστήριο: Beyond Style με την Στεφανία Μυλωνά

Νοέμβριος 2012- Ιανουάριος 201

Χορογραφικό εργαστήριο: Beyond Style

με την Στεφανία Μυλωνά

 

 

Το χορογραφικό εργαστήριο Beyond Style αφορά στην εκμάθηση και βελτίωση χορογραφικών μεθόδων και τεχνικών δυνατοτήτων. Επικεντρώνεται στην προσωπική καλλιτεχνική ανέλιξη του/της κάθε χορογράφου και στη βελτίωση του γνωσιακού του/της επιπέδου, μέσα από την πρακτική εξάσκηση, το διάλογο και τη μαιευτική μέθοδο.   

Στόχος του εργαστηρίου, πέραν της ευρύτερης τεχνικής επιμόρφωσης σε διάφορες χορογραφικές μεθόδους, είναι να ενισχύσει τη μορφοποίηση συγκεκριμένων χορογραφικών ερωτημάτων, η εξατομικευμένη δραματουργική και δημιουργική υποστήριξη της υλοποίησης τους, αλλά και η παρουσίαση των έργων που θα δημιουργήσει κάθε συμμετέχων σε μια βραδιά στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης υπο την επιμέλεια της Στεφανίας Μυλωνά.

  • Διάρκεια Εργαστηρίου: Νοέμβριος 2012- Ιανουάριος 2013
  • 4 τετράωρες συναντήσεις κάθε μήνα
  • Παρουσίαση χορογραφιών των συμμετεχόντων στο ΙΜΚ: Φεβρουάριος 2013
  • Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουλέψουν είτε ένα δικό τους σόλο, είτε με άλλους συμμετέχοντες, είτε με χορευτές που θα προσκαλέσουν στη χορογραφική διαδικασία του εργαστηρίου εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
  • Κόστος συμμετοχής: 300€ (πληρωτέα σε τρεις δόσεις 1η Οκτ, 1η Νοε και 1 Δεκ)

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να μυηθεί στην τέχνη της χορογραφίας ή να εξελίξει τις δυνατότητές του. Δεκτοί θα γίνουν επαγγελματίες χορευτές και χορογράφοι, αλλά και ερασιτέχνες όλων των ηλικιών και γνωσιακών επιπέδων με κοινό παρανομαστή τη θέληση για χορογραφική αναζήτηση.

Αποστολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: stefaniamylona7@hotmail.com η οποία πρέπει να συνοδεύεται με βιογραφικό κείμενο και σύντομη απάντηση στην ερώτηση: Ποια χορογραφικά ερωτήματα ή ιδέες σας απασχολούν;

Η Στεφανία Μυλωνά είναι ερευνήτρια στο performance studies, χορογράφος και χορεύτρια. Σπούδασε χορό στην σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου και χόρεψε στην ομάδα της Μάρως Γρηγορίου στην Αθήνα παράλληλα με τις σπουδές επικοινωνίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο. Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό χοροθέατρο στο LABAN και πρακτικό διδακτορικό στο performance studies στο University of Surrey, όπου παράλληλα δίδαξε στο τμήμα χορού και έγινε associate του British Higher Education Academy. Έχει παρουσιάσει την πρακτική της σε διάφορα venues στο Λονδίνο όπως (The Place, Laban, Siobhan Davies Studios) και την έρευνα της σε διεθνή συνέδρια, όπως το Society of Dance History Scholars για το οποίο έλαβε το Graduate Award απο το SDHS (US) και το Glynne Wickham Scholarship Award απο το SCUDD (UK), το Performance Studies international όπου συνεργάστηκε με τον Prof Thomas De Frantz, τον Richard Talbot και Barnaby King, καθώς και σε άλλα συμπόσια.

********info : Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570 -  info@mcf.gr