Αυτοτελή εργαστήρια με τον Τίμο Ζέχα

Τρία αυτοτελή εργαστήρια

με τον Τίμο Ζέχα 

 

 Κύκλος 1ος : Η  μετατροπή της δυναμικής ενέργειας σε κινητική.

Η ελαστικότητα του σώματός μας βασίζεται στην ελαστίνη και το κολλαγόνο και αυτά με τη σειρά τους βασίζονται στη σωστή ενυδάτωση και κατάλληλη χρήση. Χωρίς την ελαστικότητα το σώμα γίνεται άκαμπτο και δυσκίνητο. Εκείνο (σώμα) έχει την ικανότητα να αποθηκεύει ενέργεια στους ιστούς που στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, συχνά, και χωρίς να το γνωρίζουμε, αυτή η ενέργεια κατακρατείται κι εκδηλώνεται στο σώμα ως πόνος ή δυσκαμψία και ακόμα περισσότερο ως αδυναμία να τη χρησιμοποιήσουμε ως δύναμη: εκδηλώνεται δηλαδή σαν ένα «βάρος» που κουβαλάμε. Έτσι για παράδειγμα, όταν χορεύω ή κινούμαι μπορεί να μην επιτρέπω στους ιστούς να χαλαρώσουν ή να διατείνονται όταν χρειάζεται και όταν συμβαίνει αυτό, δε επιτρέπω τελικά τη φυσιολογική διαδικασία σύγκλισης κι απόκλισης, συστολής-διαστολής κι ελαστικής αντίδρασης  του συνδετικού ιστού του σώματος.
Στο εργαστήριο αυτό θα μελετήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παράγουμε ενέργεια και να τη μεταχειριστούμε κατά τη μεταφορά μας στο χώρο, ενώ θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους να εκφραστούμε στο χορό μέσω του εγγενούς θαύματος που είναι το σώμα μας. 

Όταν καταλάβουμε τις ιδιότητες των δομών που συνθέτουν το σώμα μας και τον κόσμο τον οποίο κατοικούν, μπορούμε να το φροντίσουμε, να το εκπαιδεύσουμε με περισσότερη σοφία και να αποφύγουμε τον τραυματισμό ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε το εκφραστικό δυναμικό. - Frey Faust

 

Κύκλος 2ος: ΚΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ/ Δουλεύοντας με την κυματοειδή μετάδοση της ενέργειας.

Κύκλος 3ος: Η ΠΤΩΣΗ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ/ Επιτρέποντας στις μάζες να πέσουν, μεταμορφώνοντας την δυναμική ενέργεια σε κινητική.

 

  • Οι ημερομηνίες για τον 2ο και 3ο Κύκλο θα ανακοινωθούν σύντομα

 

ΤΙΜΟΣ ΖΕΧΑΣ / Χορευτής, καθηγητής χορού και Pilates

Απόφοιτος της Σχολής Χορού "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" με δίπλωμα χορευτή και καθηγητή χορού. Έχει μελετήσει στο στούντιο της Trisha Brown Dance Company τα εξής:  τεχνική release, αυτοσχεδιασμό, σύνθεση χορογραφίας, partnering και ρεπερτόριο ομάδας. Παρακολουθεί το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης για practitioner στη μέθοδο Feldenkrais (1o έτος, 2012) και το teachers’ training της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus.
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ, την Εθνική Λυρική Σκηνή, με χορευτικά σχήματα και καταξιωμένους χορογράφους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Η προσωπική χορογραφική  του δουλειά έχει παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων στην Αθήνα, στην 1η Βαλκανική Πλατφόρμα Αγοράς Χορού «Farewell», κ.α.. Διδάσκει χορό σύμφωνα με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση και χορευτικό αυτοσχεδιασμό. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αντιρρευματικού Αγώνα, ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α διδάσκει τη μέθοδο Πιλάτες και κίνηση σε συν - ανθρώπους που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 


info: Χώρος Τέχνης 14η Μέρα, Καλλιρρόης 10 (ΜΕΤΡΟ: Ακρόπολη, ΤΡΑΜ: Βουλιαγμένης)  |  Ημέρες και ώρες εργαστηρίου : Παρασκευή 14/12 ⇒ 15.00 - 19.00,  Σάββατο 15/12 ⇒ 15.00 - 19.00,  Κυριακή 16/12 ⇒  15.00 - 19.00  | Κόστος : 80€ (12 ώρες), ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 8 άτομα, έκπτωση 20% στους 4 πρώτους! | Δηλώσεις συμμετοχών : τηλ. 6973331497 (Β. Ζαφειροπούλου), τηλ. 6973826166 (Τ. Ζέχας) και στο e-mail: 14.artdancestudio@gmail.com