Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού με τον Jurij KONJAR

21 - 23 Δεκεμβρίου 2012

Δυναμικές Διαλόγου

 

Tο σεμινάριο εστιάζει στο συνεχή πολύ-επίπεδο διάλογο ανάμεσα στο νοητικό και το σωματικό, έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε μέσα από την κίνηση. Στην παρατήρηση των διαφορετικών διαδικασιών που αποκαλούμε «χορό», πριν αυτές αποκρυσταλλωθούν σε ένα «σχήμα».

Θα δουλέψουμε συνεχώς σε τρία επίπεδα: σωματική αίσθηση, νοητική πληροφορία και ηθική του διαλόγου. Θα μάθουμε να περνάμε από το ένα στο άλλο: στο solo, στο ντουέτο, ή στην ομάδα. Χωρίς να παύουμε “να μας ακούμε” στον συνεχή διάλογό μας με τον εαυτό μας.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους όσους αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από την αλλαγή. Και σε όλους όσοι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ξεκινήσουν από την αρχή…


Ο Jurij Konjar είναι Σλοβένος χορευτής και χορογράφος. Ξεκίνησε από το judo και το musical για να συνεχίσει τις σπουδές του στο  PARTS των Βρυξελλών. Έχει πάρει δύο φορές την υποτροφία danceWEB και έχει συνεργαστεί ως  performer με τoυς Sidi Larbi Cherkaoui, Roberto Olivan, Maja Delak, Lesa Nelson, Janez Janša, Boris Charmatz. Έχει χορογραφήσει τα έργα Κάθαρση για Αρχάριους (Catharsis for Beginners), Οδυσσέας (Ulysses) και Παραλλαγές Goldberg (Goldberg Variations). Το τελευταίο είναι μια αυτοσχεδιαστική solo παράσταση, αποτέλεσμα δίχρονης έρευνας στο cult έργο Goldberg Variations, του Steve Paxton. Μέρος της ερευνητικής διαδικασίας ήταν το γράψιμο : η εύρεση ενός λεξιλογίου και ενός κώδικα. Το Ημερολόγιο «Chapbook» της διαδικασίας δημοσιεύτηκε στο Contact Quarterly (Μάιος 2011) .

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στις 5 Ιανουαρίου 2013,  ο Jurij Konjar θα παρουσιάσει τις Goldberg Variations στο Κέντρο Ντάνκαν σε μια βραδιά που θα μοιραστεί με τους ξεχωριστούς προσκαλεσμένους μας, τους Maura Gahan και Gregory Corbino του εμβληματικού ακτιβιστικού αμερικανικού σχήματος Bread and Puppet.

 


info:  Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, Δικαιάρχου & Χρυσάφης, 16232 Βύρωνας  |  Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 210 7621234 και στο  info@duncandancecenter.org