Βιωματικό σεμινάριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας

Βιωματικό σεμινάριο αυτογνωσίας

με βάση τη Σωματική Ψυχοθεραπεία

με τη Χριστίνα Κλεισιούνη

 

19 και 20 Ιανουαρίου 2013

 

Αποθηκευμένα συναισθήματα, βιώματα, πεποιθήσεις: το σωματικό & το ψυχικό βάρος. Το συναίσθημα είναι ένα σωματικό γεγονός & η ζωή είναι μια σωματική εμπειρία.

 

Μετά από το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στο εισαγωγικό σεμινάριο, που διεξήχθη στο κέντρο Ευρυμάθεια το Νοέμβριο του 2012 για εμβάθυνση στη συναισθηματική και σωματική σχέση μας με την αντίληψη του βάρους, προτείνουμε ένα βιωματικό σεμινάριο μεγαλύτερης διάρκειας, σε δύο κύκλους, δύο ημερών ο καθένας.


Πρόθεσή μας είναι να αντιληφθούμε το βάρος που βιώνουμε σε συναισθηματικό επίπεδο, μέσα από τη στάση του σώματος, την αναπνοή, την κίνηση όπως αυτή εκδηλώνεται στο σώμα μας και μέσα από το άγγιγμα και την επικοινωνία με τους άλλους. Η συνειδητότητα μας φέρνει πιο κοντά στην αναγνώριση των απωθήσεων και των αντιστάσεων όπως αυτές καθρεπτίζονται σωματικά. Στόχος μας είναι η αφύπνιση του εαυτού, η διαδικασία εύρεσης ενός δρόμου που οδηγεί σε μεγαλύτερη ελευθερία και ικανοποίηση.

Θα δουλέψουμε με ασκήσεις που προέρχονται από τις τεχνικές release και το Contact Improvisation, αλλά και από τη νευροφυτοθεραπεία (εργαλεία της σωματικής ψυχοθεραπείας) με πρόθεση την αυτογνωσία και την έκφραση μέσα από την επαφή που διευρύνει τις αισθήσεις και μας φέρνει πιο κοντά στις ανάγκες μας. Παράλληλα θα υπάρχει ευκαιρία για μοίρασμα της εμπειρίας από τη βιωματική άσκηση και χρόνος για εμβάθυνση στο «συναισθηματικό υλικό» που φέρνει ο καθένας μέσα στην ομάδα.

Η Χριστίνα Κλεισιούνη είναι Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Δασκάλα Σύγχρονου Χορού – Κίνησης (με βάση τις τεχνικές ενσωμάτωσης της κίνησης και τον αυτοσχεδιασμό), θεραπεύτρια Σιάτσου.info : Στούντιο Present body, Ερεσσού 16, 10680 Εξάρχεια, Αθήνα -Τηλ. 210 3605964 & 6932 190273 | ΄Ωρες σεμιναρίου : 11:00 – 15:30  |  Διάρκεια σεμιναρίου : 9 ώρες | Κόστος συμμετοχής: 80€  + Φ.Π.Α 23%. - Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έως και Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013. Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνεται: Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. Η πληρωμή μπορεί να γίνεται με κατάθεση στην ALPHA BANK, Αριθμός Λογαριασμού: 353002101025504, Κλεισιούνη Χριστίνα | Διαδικασία εγγραφής: 1) Με προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με τη Χριστίνα Κλεισιούνη, 2) Με υποβολή των στοιχείων σας στο e-mail : present@otenet.gr  -  Ακυρώσεις εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων. Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες