Εισαγωγή στην ashtanga yoga με τη Σεσίλια Καποδίστρια

Το σεμινάριο Yoga Matters απευθύνεται σε άτομα με λίγη, ή καθόλου εμπειρία στην ashtanga yoga, άσχετα με τη φυσική τους κατάσταση και την εμπειρία τους με άλλα συστήματα yoga.

Τα πρώτα μαθήματα είναι αφιερωμένα στην εξοικείωση με το σώμα μας και σε κάποιες βασικές σωματικές θέσεις, καθώς και με την αναπνοή που χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη πρακτική. Όσο δυναμώνει το σώμα και η πρακτική γίνεται πιο ξεκάθαρη, θα προσθέτουμε θέσεις, με στόχο τελικά να καλύψουμε και να γνωρίσουμε την πρώτη σειρά της ashtanga μέχρι το τέλος.

Οι τάξεις είναι καθοδηγούμενες και εστιάζουν στο πρακτικό, σωματικό μέρος του συστήματος που είναι αρκετά δυναμικό (για τους ενδιαφερόμενους μπορεί να προταθεί βιβλιογραφία). Μερικά μαθήματα θα ολοκληρώνονται με την πρακτική yoga nidra- καθοδηγούμενη χαλάρωση.  

 

Η Σεσίλια Καποδίστρια ξεκίνησε να διδάσκει συστηματικά hatha yoga στο Βερολίνο πριν από 6 χρόνια, αφού ολοκλήρωσε το σεμινάριο του Bikrams yoga College of India με τον Bikram Choudhury. Συνεχίζοντας την πρακτική της σε διάφορα συστήματα hatha yoga, πιο δυναμικά ή πιο θεραπευτικά, έχει παρακολουθήσει από τότε πολυάριθμα εντατικά, εκπαιδευτικά σεμινάρια για δασκάλους γιόγκα με εισηγητές από όλο τον κόσμο, όπως και intensives με έμφαση στην πρακτική. Μεταξύ αυτών, οι : Brian Cooper, Nawajoti, Danny Paradise, Maria Boox.
 


info: Frown, Αγ.Ελεούσης 14, Μοναστηράκι  |  έναρξη : Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 και κάθε Δευτέρα μέχρι τέλος Απριλίου | ώρες σεμιναρίου 20:00 – 21:30  |  Κόστος συμμετοχής: 75 € (για τις 15 συναντήσεις) |  Εγγραφές: info@frowntails.com