"Partnering workshop" με τους Rootlessroot

28 Ιανουαρίου - 1η Φεβρουαρίου

Το εργαστήριο ασχολείται με το να κινείσαι μαζί με τον άλλον με τρόπο παράτολμο αλλά ασφαλή, χωρίς να προβάλεις το τι θα συμβεί κατά τις επόμενες στιγμές. Η συνεργία, ως τρόπος να καταλάβουμε τις ίδιες μας τις συμπεριφορικές συνήθειες μέσα από τη διάδραση με τον άλλον, και ο/η παρτενέρ ως ο ολοκάθαρος καθρέπτης του ίδιου μας του εαυτού.

Θα εστιάσουμε στην ανατομική κατανόηση του συστήματος μετατόπισης στο χώρο, όσον αφορά το να είναι κανείς λειτουργικά ανοιχτός και έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε παρόρμηση, όπως και το να αισθάνεται πότε κλείνει ή κλειδώνει, καθώς και το να καταλάβει τι σημαίνει «ροή ενέργειας χωρίς διακοπές». Δίχως αυτή την κατανόηση, η συνεργία με τον παρτενέρ μπορεί να προκαλέσει περιττή απώλεια ενέργειας και εν τέλει σοβαρούς τραυματισμούς.

Θα εστιάσουμε στις ιδιαιτερότητες των αναλογιών κάθε σώματος – το βάρος του, την ελαστικότητα του, τη δύναμη του, το πόσο συμπαγές, ή θραυσματικό είναι.

Θα αναζητήσουμε:
• Επαγρύπνηση σε κάθε κατάσταση
• Επίγνωση της συνολικής δυναμικής
• Μάθηση διαφορετικών επιπέδων ενέργειας και ταμπεραμέντου
• Επίγνωση των ορίων μας
• Την κίνηση στα μάτια, το σώμα, τα χέρια και τα πόδια του παρτενέρ, έτσι ώστε να καλλιεργήσουμε την ικανότητα να διαβάζουμε τις σωματικές και πνευματικές προθέσεις του/της
• Πρακτική κατανόηση της ταχύτητας, να εμμένουμε, να συνδεόμαστε, να υπακούμε και να ακολουθούμε
• "Δόσιμο" του βάρους, σπρωξίματα, τραβήγματα, άλματα και σηκώματα, χειρισμούς του άλλου και ούτω καθεξής

Θα μάθουμε και θα μετασχηματίσουμε προετοιμασμένο υλικό ντουέτων συμπεριλαμβάνοντας βασικές αρχές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν  να βελτιωθεί η δουλειά των ζευγαριών είτε κατευθύνεται προς τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, είτε προς μια παράσταση καθορισμένης δομής.


Η ομάδα χορού Rootlessroot ιδρύθηκε από τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Frucek το 2006 στην Αθήνα. Δημιουργούν μια γλώσσα σωματικής έκφρασης που είναι χαοτική, ωμή και έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική και πολιτιστική κατάσταση που τους περιβάλλει. Έχουν την πεποίθηση ότι ο καιρός των ηρώων δεν έχει περάσει και ότι το σώμα μπορεί ακόμη να εκφράσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και το όραμά μας. Από εκεί προέκυψε και η προσέγγισή τους. Δημιουργήθηκε από τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Frucek με στόχο την καλλιέργεια και την κινητοποίηση του σώματος εν μέσω της καθημερινότητας. Χρησιμοποιεί τη δυσκολία και τον κίνδυνο για να αναπτύξει δύναμη, προσαρμοστικότητα και να εξερευνήσει τις δυνατότητες του partnering.

Οι παραστάσεις τους έχουν παρουσιαστεί στις εξής χώρες: Τσεχία, Βρετανία, Βέλγιο, Ισπανία, Σουηδία, Φινλανδία, Σλοβακία, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Κύπρος, Ελβετία και Νότια Κορέα.
Η Λίντα και ο Jozef διδάσκουν στις παρακάτω σχολές, πανεπιστήμια και φεστιβάλ: ΚΣΟΤ, PARTS (Βρυξέλλες), Jette Dance Studio (Βρυξέλλες), SEAD (Σάλτζμπουργκ, Αυστρία), Impulstanz (Βιέννη), Icosaèdre/Laboratoire des Compagnies (Ρεμ,Γαλλία),Dance Theatre Department of the State Drama School (Πόζναν, Πολωνία), Bytom Art Station (Πόζναν, Πολωνία), Danscentrum (Στοκχόλμη), Dansa Deltebre (Βαρκελώνη), Dies De Dansa (Βαρκελώνη), AMDA University (Μπρατισλάβα, Σλοβακία), Budapest State Dance School (Ουγγαρία), DOT 504 (Πράγα), Le Lido (Τουλούζ, Γαλλία), Flic Circus School (Τορίνο), University of Dance and Circus (Στοκχόλμη).

 


info : DAN.C.CE, Πειραιώς 76, Κεραμεικός, Αθήνα  τηλ. 210 5230582 |  Τιμή σεμιναρίου για μία εβδομάδα 75€   |  Ωρα: 11:00-13:00  |