Αυτοτελή εργαστήρια χορού με τον Τίμο Ζέχα

Δεύτερη θεματική ενότητα


ΘΕΜΑΚυματική Ενέργεια - Δουλεύοντας με την κυματοειδή μετάδοση της ενέργειας
 

Η ενέργεια στο σώμα κινείται διαμέσου των ιστών με κυματικό τρόπο. Η ίδια η δομή του σώματος μαρτυρά την κυματοειδή μορφή του, εφόσον δεν βρίσκουμε σε αυτό ούτε μια ευθεία γραμμή. Ο τρόπος με τον οποίο επιτρέπουμε να κινείται η ενέργεια στο σώμα μας διαμορφώνει ορισμένες συνήθειες που επηρεάζουν την δομή του. Όταν το σώμα είναι καλά οργανωμένο σε σχέση με τη βαρύτητα, η διαδικασία της κυματικής διάδοσης της ενέργειας διευκολύνεται, επιτρέποντας στα διαφορετικά μέρη και συστήματα να επικοινωνούν με μεγαλύτερη επάρκεια, λειτουργώντας περισσότερο αποδοτικά. Ένας ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από 70% περίπου νερό και σύμφωνα με τις νέες έρευνες η ενέργεια μέσα στο σώμα,  παράγεται από τον συνδυασμό ηλιακής ακτινοβολίας και νερού- δηλαδή νερού και φωτονίων. Φανταστείτε ένα σύμπλεγμα ρυακιών και μικρών λιμνών που επικοινωνούν χωρίς να παρεμβάλλονται εμπόδια στα μεταξύ τους περάσματα. Φανταστείτε ακόμη, ότι αυτή η ελεύθερη ροή, μας επιτρέπει να μεταχειριζόμαστε όλο και περισσότερη διαθέσιμη ενέργεια από τη συνεχώς ανανεώσιμη πηγή. Κατανοώντας καθαρότερα τον κυματικό τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η κίνηση, βοηθάμε το σώμα να διαχειριστεί την κατεύθυνση, την ορμή και την επαφή του με το πάτωμα. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να επεκταθούμε στο χώρο και να διευρύνουμε την επαφή μας με τους άλλους. 


Γιατί ο άνθρωπος εργάζεται πάντα ενάντια στη φύση, όταν η φύση θα ήταν ευτυχισμένη να δουλέψει γι αυτόν;  -  J. R. R Searl (πρωτοπόρος της ελεύθερης ενέργειας) 

 

Τίμος Ζέχας / Χορευτής, καθηγητής χορού και Pilates

Απόφοιτος της Σχολής Χορού "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" με δίπλωμα χορευτή και καθηγητή χορού. Έχει μελετήσει στο στούντιο της Trisha Brown Dance Company τα εξής:  τεχνική release, αυτοσχεδιασμό, σύνθεση χορογραφίας, partnering και ρεπερτόριο ομάδας. Παρακολουθεί το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης για practitioner στη μέθοδο Feldenkrais (1o έτος, 2012) και το teachers’ training της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus.
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ, την Εθνική Λυρική Σκηνή, με χορευτικά σχήματα και καταξιωμένους χορογράφους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Η προσωπική χορογραφική  του δουλειά έχει παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων στην Αθήνα, στην 1η Βαλκανική Πλατφόρμα Αγοράς Χορού «Farewell», κ.α.. Διδάσκει χορό σύμφωνα με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση και χορευτικό αυτοσχεδιασμό. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αντιρρευματικού Αγώνα, ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α διδάσκει τη μέθοδο Πιλάτες και κίνηση σε συν - ανθρώπους που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 

  • Κύκλος 3ος: Η πτώση ως Δύναμη / Επιτρέποντας στις μάζες να πέσουν, μεταμορφώνοντας την δυναμική ενέργεια σε κινητική. -  Οι ημερομηνίες για τον 3ο Κύκλο θα ανακοινωθούν σύντομα.

 


info:   Χώρος Τέχνης 14η Μέρα, Καλλιρρόης 10 (ΜΕΤΡΟ: Ακρόπολη, ΤΡΑΜ: Βουλιαγμένης)  |  Ημέρες και ώρες εργαστηρίου : Παρασκευή 22/02 ⇒ 15.00 - 19.00,  Σάββατο 23/02 ⇒ 15.00 - 19.00,  Κυριακή 24/02 ⇒  15.00 - 19.00  | Κόστος : 80€ (12 ώρες), έκπτωση 20% στους 4 πρώτους! | Δηλώσεις συμμετοχών : τηλ. 6973331497 (Β. Ζαφειροπούλου), τηλ. 6973826166 (Τ. Ζέχας) και στο e-mail: 14.artdancestudio@gmail.com