Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον Eddie Lame

 7 - 10 Φεβρουαρίου 2013

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ερευνήσουμε βαθύτερα το ανθρώπινο σώμα και τις δυνατότητές του.

Στο σεμινάριο αυτό θα εστιάσουμε στην συνεχόμενη ροή της κίνησης (flowing motion) και στο πώς το σώμα κινείται (ρολάρει) μέσα σε αυτή επιχειρώντας να γίνεται σωστή χρήση και διαχείριση της ενέργειας, να φανερώνονται οι ποιότητες των κινήσεων και να επιτυγχάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες. Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τους μηχανισμούς και τα συστήματα που κινούν και επηρεάζουν τα σώματά μας, με σκοπό την «δημιουργία» κίνησης, ή κινητικής φράσης. Θα εκτελέσουμε στημένα υλικά και θα παρασύρουμε το σώμα να κινηθεί με απόλυτη ελευθερία επιλογών σε σχέση με διάφορους παράγοντες, όπως ο χώρος, ο χρόνος, ο ρυθμός, κ.ά.
Θα ασχοληθούμε με:
-ασκήσεις ζεστάματος και ενδυνάμωσης
-τη σχέση σώμα-πατώμα-σώμα-αέρας
-ακροβατικά στοιχεία
-κινητικό υλικό (συνδιασμός)
-contact (όταν ένα σώμα έρχεται σε επαφή με ένα άλλο)
-ασκήσεις αυτοσχεδιασμού

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω ενδεικτικά μέσα, αλλά και άλλα άγνωστα, που θα προκύψουν από τη συνάντησή μας, θα εκφραστούμε χορεύοντας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με εμπειρία στο χορό και την κίνηση.

_______________________________

Ο Edgen Lame γεννήθηκε στα Τίρανα (Αλβανία) το 1978. Είναι απόφοιτος της Κρατικης Ακαδημίας Χορού της Αλβανίας και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.). Από το 2002 είναι μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού “Sinequanon”. Έχει συνεργαστεί με αρκετές ομάδες χορού, όπως οι: “Rootlessroot”, “Hellenic Dance Company”, “Πέλμα”, “Ασώματες δυνάμεις”, “Ελατήριο”, “Εννίαμορφο”, “Μικρό χορευτικό θέατρο”, “Ad Lib dance company”, “Χορευτές”. Και με τους εξής χορογράφους: Wim Vandekeybus, Richard Alston, Martin Lawrence, Αθηνά Βάχλα, Κωνσταντίνο Ρήγο, Μιχάλη Ναλμπάντη. Έχει χορέψει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους:Ted Stoffer, Frey Faust, Jeremy Νelson, Jozef Frucek, David Zambrano, Milan Herich, Wim Vandekeybus, Ignacio Manuel Camuel Azpillaga, Martin Lawrence, Eduardo Torroya, Pierre Tavernier, Alan Herdman, Θωμά Οικονομάκο (σχεδιασμός φωτισμού). Από το 2005 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού.

 


info: Studio Aniline Dancetheatre, Ορφανίδου 5 (7ος όροφος), Θεσσαλονίκη, Τ. 2314005187, 6983188790, 6984167521 |  Ώρες σεμιναρίου (σύνολο 20 ώρες): 12:00 -17:00 |  κόστος συμμετοχής : 60 € (για όσους έχουν παρακολουθήσει προηγούμενα σεμινάρια με τον Eddie και για δηλώσεις συμμετοχών έως 31/1) - 75 € (για συμμετοχές από 1/2)