Βιωματικά σεμινάρια - "Χορευτικός αυτοσχεδιασμός" με τη Νίνα Αλκαλάη

1η Θεματική Ενότητα: Διαπροσωπικές Σχέσεις

Έναρξη: Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

 

Στο Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Beton7 και στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης για την εκπαίδευση ενηλίκων θα πραγματοποιηθούν από ειδικούς βιωματικά σεμινάρια με θέμα τις Διαπροσωπικές Σχέσεις σε τέσσερα αντικείμενα εκπαίδευσης, ξεκινώντας την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013.

Η διάρκεια του ολοκληρωμένου κύκλου εισηγήσεων των σεμιναρίων θα εξαντλήσει το θέμα των Διαπροσωπικών Σχέσεων έως το τέλος του χρόνου με σκοπό τη δημιουργία και παρουσίαση έργου από τους συμμετέχοντες σε κάποιες των περιπτώσεων.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων αφορά τέσσερις συναντήσεις, για το εκάστοτε αντικείμενο, ενώ οι συμμετέχοντες έχουν δυνατότητα επιλογής να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν ακόμη και μεμονωμένες εισηγήσεις αν το επιθυμούν. Στους συμμετέχοντες θα δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι εγγραφές για όλα τα σεμινάρια στο Beton7 SEMINAR.Room ξεκίνησαν. Στο κάθε σεμινάριο θα γίνεται δεκτός περιορισμένος αριθμός συμμετοχών ενώ στις εγγραφές τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

  1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ με την Δρ. Αναστασία Καραφλόγκα, κάθε Τρίτη 18.00-21.00 | 20 ευρώ/σεμινάριο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)
  2. ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΚΙΝΗΣΗΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ με την Νίνα Αλκαλάη, κάθε Τετάρτη 18.00-19.30 | 10 ευρώ/σεμινάριο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)
  3. ΟΠΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – βιωματικές προσεγγίσεις της εικόνας με τον Γιώργο Ταξιαρχόπουλο, υπ. Διδάκτωρ Διδακτικής της Τέχνης, ΑΣΚΤ, κάθε Πέμπτη 18.00-21.00 | 20 ευρώ/σεμινάριο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)
  4. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ με τις Ελίνα Πανταλέων και Μαρία Κωσταλά, κάθε Παρασκευή 19:30 – 21:30 | 10 ευρώ/σεμινάριο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

 


ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΚΙΝΗΣΗΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ με την Νίνα Αλκαλάη

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε το σώμα μας κινείται στο χώρο και στο χρόνο δίπλα σε άλλα σώματα. Η κίνηση ταυτίζεται με τη ζωή καθώς αποτελεί βασική σωματική και ψυχική ανάγκη. Η κίνηση του καθενός είναι μοναδική, είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητάς μας και της εμπειρίας μας από τον κόσμο, και το σώμα ο τόπος όπου οι εμπειρίες αυτές έχουν καταγραφεί. Τι γνωρίζουμε όμως για την κίνησή μας; Και πως μπορούμε να κινηθούμε–χορέψουμε μαζί με τον άλλο/ άλλους σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και ελευθερίας;
Μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, και με διαφορετικές μουσικές, θα εξερευνήσουμε πως η κίνηση και ο χορός οδηγούν σε μεγαλύτερη αυτογνωσία και βαθύτερη εμπειρία ζωής. Δεν απαιτούνται γνώσεις τεχνικής χορού, αρκεί η διάθεση για κίνηση και έκφραση μέσω του σώματος.


Η Νίνα Αλκαλάη είναι καθηγήτρια χορού, θεωρητικός του χορού και χοροθεραπεύτρια. Έχει δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου από τη Νομική Σχολή Αθήνας, Σύγχρονου Χορού από το Deree College και Χοροθεραπείας από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας .Από το 1989 ως το1994 συνέχισε σπουδές χορού στο Ισραήλ, το Βέλγιο και τη Ν. Υόρκη και το 2000 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.A  in  Dance Studies) από το Laban  Centre, City University, London, με ειδίκευση στην εκπαίδευση του χορού, τη χορογραφία και την ανάλυση κίνησης. Από το 1986 ασχολείται με το χορό ως χορεύτρια, δασκάλα σύγχρονου χορού, σύμβουλος σε θέματα χορευτικής εκπαίδευσης και αρθρογράφος, ενώ δικές της χορογραφίες παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στην Αθήνα, στο θέατρο « Φούρνος», στο φεστιβάλ  dance video  Micropolis και στο Beton7. Από το 1999 εργάζεται και ως χοροθεραπεύτρια σε ιδιωτικά και κρατικά πλαίσια. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με διαλέξεις και workshops για το χορό, τη χορευτική εκπαίδευση και τη θεραπεία μέσω των τεχνών. Από το 2008 μέχρι το 2010 ήταν Τομεάρχης Χορού του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού και από το 2010-12 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοροθεραπείας.

 

info : Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός - Αθήνα 11855, (στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ) - τηλ. 210 7512625 | Διάρκεια πρώτου κύκλου: 5 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου  | Περισσότερες πληροφορίες & Εγγραφές: Μαρία Ανέστη, press@beton7.com -  τηλ. 210-7512625