Εργαστήρι του Θεάτρου Εντροπία για επιλογή περφόρμερς

Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ ετοιμάζει τη νέα του διεθνή παραγωγή «P.I.G.S. / Sotiria», με την οποία θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, να αμφισβητήσουμε στερεότυπα του παρελθόντος και να διατυπώσουμε ερωτήματα σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης.

To Project θα αναπτυχθεί μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) σε Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Δανία, σε συνεργασία με ντόπιους φορείς και καλλιτέχνες, και θα κορυφωθεί στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2013.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης των περφόρμερ που θα συμμετάσχουν στα residency και την τελική παράσταση, η σκηνοθέτις Μαρίλλη Μαστραντώνη θα καθοδηγήσει το 1ο εισαγωγικό Εργαστήρι «Οι 7 αρχές του περφόρμερ», που θα περιλαμβάνει σωματική και φωνητική προετοιμασία, εκπαίδευση πάνω στον αυτοσχεδιασμό και τις σωματικές δράσεις, την ποιητική της έκφρασης, τις τεχνικές του θεάτρου της επινόησης (devised theatre), καθώς και τη διερεύνηση στις ρίζες της δημιουργικότητας του περφόρμερ μέσω των προσωπικών παρορμήσεων: από το παιχνίδι στη μνήμη, από τη σχέση μας με εικόνες στη λογοτεχνία, από αφηγήσεις σε οξείες εμπειρίες.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ και διαρθρώνεται σε 10 πεντάωρες συναντήσεις (σύνολο 50 ωρών), με κόστος 60 ευρώ.

Πρόγραμμα συναντήσεων

  • Σάββατο 16 Φεβρουαρίου:  5 - 10 μ.μ.
  • Τρίτη 19 έως Σάββατο 23 Φεβρουαρίου:  5 - 10 μ.μ.
  • Τρίτη 26 έως Παρασκευή 1 Μαρτίου:  5 - 10 μ.μ.

 


info: θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ, Μ . Αλεξάνδρου 114,  Κεραμεικός, τηλ. / fax : 210.3465634 |  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία και στοιχεία επικοινωνίας στο email: theatre_entropia@yahoo.com μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, ή να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6982806374, Μαρία Παρτσιλίβα.