Χτίζοντας συνδέσμους, σχέσεις και συσχετισμούς - Ζωή Δημητρίου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 

εμπνευσμένο από τις Βασικές Αρχές του Συστήματος Bartenieff

15-16 Φεβρουαρίου 2013

 

Σαν ανθρώπινα όντα, θέλουμε να είμαστε ολοκληρωτικά παρόντες, ενεργοί στο πως ζούμε τη ζωή μας. Ενώ κινούμαστε, στο χορό, στο θέατρο, στα σπορ, ή απλώς στην επικοινωνία μας με τους άλλους, θέλουμε να δημιουργούμε συνδέσμους. Θέλουμε να επικοινωνούμε το ποιοι είμαστε, τι πιστεύουμε, με τρόπο που το μήνυμά μας να μεταφέρεται στους άλλους. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βρούμε τρόπους να συνδεθούμε πρώτα εσωτερικά. Τόσο με αυτό που θέλουμε να «πούμε», όσο και με το πώς κάθε μέρος του σώματός μας συνδέεται με το άλλο, για να υποστηρίξει τη θέση μας και το στόχο μας. Αυτή η ικανότητα να κάνουμε συσχετισμούς και  να δημιουργούμε σχέσεις είναι μια ικανότητα που ξεκινά από «το σπίτι», μέσα στο ίδιο το σώμα μας, πριν απλωθεί στο περιβάλλον και τους άλλους.

Σε αυτό το εργαστήριο η Ζωή Δημητρίου θα κάνει εισαγωγή στις Βασικές Κινητικές Αρχές του συστήματος Irmgard Bartenieff και μέσα από δομημένους αυτοσχεδιασμούς, θα προχωρήσει σε περαιτέρω εξερεύνησή τους στο πλαίσιο του χορού και σε συνθήκες ομάδας.
Οι Αρχές Bartenieff είναι μια προσέγγιση σωματικής εκπαίδευσης που αφορά στο σχηματισμό συνδέσεων στο σώμα, με τρόπο που να υποστηρίζεται η αποτελεσματική λειτουργία της κίνησης και να ενθαρρύνεται η ολοκληρωτική μας συμμετοχή και η προσωπική έκφραση.

 

  • Σάββατο  15/2/2013 και ώρα 11.30 -15.00
  • Κυριακή  16/2 /2013 και ώρα 11.00 -15.00Η χορογράφος και χορεύτρια Ζωή Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της ΚΣΟΤ, συνέχισε τις σπουδές της με Υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στη σχολή της Trisha Brown στη Νέα Υόρκη και το 2005 ολοκλήρωσε με διάκριση τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Κέντρο Σύγχρονου Χορού Trinity-Laban, στο Λονδίνο.
Στην Ελλάδα έχει χορέψει με πολλές σύγχρονες ομάδες χορού και στο εξωτερικό συνεργάστηκε ως performer με καλλιτέχνες, όπως η Yvonne Rainer, Kirstie Simson, Felix Ruckert και Siobhan Davies. Χορογράφος με έδρα το Λονδίνο από το 2006 έχει παρουσιάσει τα soli Can You See Me?, Dromi και τα ντουέτα Goddesses in Exile, In The Process of… και You May!.
Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος Robin Howard, το Bonnie Bird Choreography Fund Award και το 2010, με το CFC Award (Βραβείο Χορογραφίας για παιδιά), και έχει δημιουργήσει έργα για το Place, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Trinity Laban., το Shift Company.
Η Ζωή Δημητρίου έχει συμμετάσχει σε διεθνή καλλιτεχνικά και ερευνητικά προγράμματα και διδάσκει χορό και χορογραφία, μεταξύ άλλων, στo Laban, The Place, Independence Dance στο Λονδίνο, στο Marameo στο Βερολίνο, στο Κέντρο Χορού Ντάνκαν στην Αθήνα και αλλού.

 


info : Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν,  Δικαιάρχου & Χρυσάφης, Βύρωνας |  Τιμή σεμιναρίου: 30 ευρώ  |  Δηλώσεις συμμετοχής τηλ: 210 7621234 και info@duncandancecenter.org