Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον Baris Mihci, στη Θεσσαλονίκη

Το studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον Baris Mihci, στις 1-2-3 Μαρτίου 2013, με τίτλο 'The Axis Syllabus in practice' -Technical tools for physical practice.

Η λέξη τεχνική περιγράφει μια διαδικασία βελτίωσης των ικανοτήτων, με στόχο να κάνουμε κάτι με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να εναρμονιστούμε με τους φυσικούς νόμους και να εξελίξουμε μια συναισθηματική σύνδεση με αυτό που συμβαίνει στο ‘εδώ και τώρα’. Η επανάληψη κινητικών μοτίβων και φράσεων, ο αυτοσχεδιασμός και η ανατομία είναι κάποια εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε για να εξασκήσουμε και να εξελίξουμε την τεχνική μας στο χορό.

  • Παρασκευή 1 Μαρτίου, 18.00-21.00
  • Σάββατο 2 Μαρτίου, 12.00-15.00
  • Κυριακή 3 Μαρτίου, 12.00-15.00

O Baris Mihci γεννήθηκε το 1976 στο Wuppertal της Γερμανίας και μεγάλωσε σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο με τουρκικές και γερμανικές επιρροές. Έχει κάνει σπουδές κοινωνικής παιδαγωγικής, γερμανικής γλώσσας και ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά με αναπηρίες στο Πανεπιστήμιο της Cologne. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μια κοινωνικο-πολιτισμική έρευνα σχετικά με το χοροθέατρο της Pina Bausch και την καλλιτεχνική της έρευνα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Παρόλο που πάντα τον ενδιέφερε η κίνηση, ξεκίνησε χορό μετά την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών του σπουδών. Το χοροθέατρο της Pina Bausch, το οποίο επισκεπτόταν και ακολουθούσε για πάνω από 14 χρόνια, τον επηρέασε με πολλούς τρόπους, τον έκανε να ενδιαφερθεί για την τέχνη του χορού και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα σχέδιά του.
Έχοντας ασχοληθεί με τον αθλητισμό, τον απασχόλησε ιδιαίτερα η αποτελεσματικότητα και η μηχανική των κινητικών μοτίβων. Το 2001 γνώρισε τη μέθοδο Axis Syllabus και ξεκίνησε άμεσα τη σπουδή και την έρευνα της κίνησης, αυτή τη φορά μέσω του χορού. Μετά από τετραετή σπουδή, απέκτησε το πιστοποιητικό του δασκάλου και ξεκίνησε να διδάσκει το Axis Syllabus στις Βρυξέλλες, μαζί με τις Kira Kirsch, Ruth Douthwright, Kelly Keenan και άλλους. Τα τελευταία επτά χρόνια, διδάσκει καθημερινά Axis Syllabus σε μαθήματα και σεμινάρια για επαγγελματίες χορευτές και ερασιτέχνες στις Βρυξέλλες (Studio Hybrid, Danscentrum Jette και Espace Catastrophe) και πολλές χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Σουηδία - DOCH and Culberg Ballet-,Αυστρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία –Tanzfabrik). Εισήγαγε το Axis Syllabus στην Κωνσταντινούπολη από το Νοέμβριο του 2006 έως το Μάρτιο του 2007 και συνεχίζει να συνδημιουργεί και να υποστηρίζει την κολεκτίβα που ερευνά το Axis Syllabus. Είναι βασικός διοργανωτής του Νομαδικού Κολλεγίου από το 2004, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις, διαρκεί ένα μήνα, και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από όλο τον κόσμο να μελετήσουν τις αρχές τις κίνησης υπό το πρίσμα της επιστήμης, της βιομηχανικής, της ιατρικής, της ανατομίας και της ηθικής.

 


info: studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, Καμβουνίων 9, Πλατεία Συντριβανίου, Θεσσαλονίκη, είσοδος Β, 1ος όροφος | πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 2310 241871 και 6945 729254, Δε-Πα, 16.00-21.00 |  e-mail : kinoumestudio@gmail.com  |  κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ για τους μαθητές του studio και για κρατήσεις θέσεων έως 22/2 - 80 ευρώ για κρατήσεις θέσεων από 23/2. Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη προκαταβολή 30 ευρώ