Πρωτόγονη Έκφραση με την Ελένη Χατζηγεωργίου

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

 

Το studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ στη Θεσσαλονίκη προσκαλεί για τρίτη φορά την Ελένη Χατζηγεωργίου, για ένα μάθημα Πρωτόγονης Έκφρασης, για εφήβους και για ενήλικες. Live κρούστα από τον Γιώργο Θάνο

Η Πρωτόγονη Έκφραση (Expression Primitive) είναι μια μορφή δυναμικού χορού και εμπειρίας στην ομάδα που συνδυάζει το ρυθμό, την κίνηση και το τραγούδι. Προτείνει κινήσεις προσιτές σε όλους, με συμβολικό περιεχόμενο, εμπνευσμένο από εικόνες και στοιχεία από τη φύση, τη μυθολογία, την παράδοση, την καθημερινότητα. Συνοδεύεται από τον παλμό του αφρικάνικου τύμπανου (djembe), ο ήχος του οποίου προσιδιάζει στον καρδιακό παλμό, ενεργοποιώντας έτσι όλη τη ζωτική μας δύναμη και καλώντας μας να ξαναβρούμε τις πηγές της κίνησης και τις ρίζες του χορού στον πρωταρχικό παλμό. Διεξάγεται πάντοτε μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής και πνεύμα παιχνιδιού και βοηθάει να αποφορτίσουμε μυϊκές εντάσεις, να επανατοποθετηθούμε στο χώρο και το χρόνο, να διοχετεύσουμε δημιουργικά την ενέργειά μας, καθώς και να διευρύνουμε τους τρόπους έκφρασής μας και επαφής με τους άλλους.

--------------------

H Ελένη Χατζηγεωργίου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε σύγχρονο χορό στην Ακαδημία Χορού του Rotterdam Ολλανδίας και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Επίσης είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Ψυχοθεραπεία Gestalt. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου και εμψύχωσης μάσκας από την Laura Sheleen στο Παρίσι, τεχνικών Body Mind Centering, Feldenkrais, Pilates, Skinner Releasing (SRT) και μαθήματα Hatha και Criyia Yoga.
Aναζητώντας μια τεχνική που να ενσωματώνει τα δύο πεδία ενασχόλησής της, έναν τρόπο δουλειάς όπου η κίνηση να κατέχει σημαντική θέση, όχι μόνο για την κατάκτηση ενός αισθητικού αποτελέσματος, αλλά και τη δόμηση του ατόμου σε σωματικό, ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο, το 2010 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στη Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης (Expression Primitive), στo Atelier du Geste Rythmé, στο Παρίσι.
Σήμερα, εκτός από το χώρο της Ψυχοθεραπείας, ασχολείται με τη διδασκαλία χορού, την κινησιολογία σε θεατρικές παραστάσεις και συντονίζει βιωματικά σεμινάρια Χοροθεραπείας και εργαστήρια κίνησης, ρυθμού και φωνής τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
 


info: studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, Καμβουνίων 9, Πλατεία Συντριβανίου (είσοδος Β, 1ος όροφος),  Θεσσαλονίκη  |  Ώρες σεμιναρίου13.30-15.00 | Κόστος συμμετοχής : drop in, 12€ | πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, τηλ. 2310 241 871 (ΔΕ-ΠΑ 16.00-21.00) και κιν. 6945 729254, e-mail : kinoumestudio@gmail.com