Χορός Αυτογνωσίας με τη Susana Noemi Abigador

Βιωματικό Σεμινάριο για Ενήλικες

«Χορός Αυτογνωσίας – Danza Vital»

με τη Susana Noemi Abigador

 

Μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας μέσα από την κίνηση και το χορό; Στη ζωή όλα έχουν ρυθμό. Ό,τι αναπνέει, ό,τι κινείται, ό,τι βλέπουμε, ό,τι ακούμε ό,τι νιώθουμε. Όλα έχουν ρυθμό. Έτσι έχουμε κι εμείς. Μπορεί να μην έχουμε υπομονή να ακούμε. Μπορεί επίσης να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να χορεύουμε. Καρδιά όμως έχουμε σίγουρα και εκεί είναι ο ρυθμός μας.

Σ’ αυτό το μάθημα θα δουλέψουμε τρεις σημαντικές ενότητες:

  • Εξάσκηση της ακοής με αυτιά, αλλά και με τη καρδιά μας να ακούμε με περισσότερη λεπτομέρεια τη μουσική και τα συναισθήματα μας
  • Γνωριμία σώματος για να είμαστε πιο κοντά με το σώμα μας, να το σεβόμαστε και να ανακαλύπτουμε τις εκφραστικές του δυνατότητες.
  • Σωματικός διάλογος με ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τις προσωπικές μας κινήσεις.

Στο Danza Vital, ο στόχος δεν είναι να μάθουμε βήματα, αλλά να είναι μια άλλη αφορμή για να δουλέψουμε το σώμα μας με προσανατολισμό το χορό. Με συνείδηση και ευαισθησία, με υπομονή και πίστη, με τη συμμετοχή της ψυχής στο σώμα μας, μπορούν τα βήματα, να γίνουν βιώματα! Με άλλα λόγια, ένα «μπρος – πίσω», «δεξιά – αριστερά» και «πάνω – κάτω»  που μπορεί να έχει κάποιο μηχανικό βήμα, εδώ μεταμορφώνεται σε μία προσωπική κίνηση και το σπουδαιότερο...μας ανήκει.

Όταν  ένα σώμα είναι ξύπνιο και η ψυχή παρούσα εδώ και τώρα… Όταν αυτό το σώμα επικοινωνεί με τη μουσική που ακούει… Τότε  χορεύει…

Με τη Susana Noemi Abigador εκπρόσωπο της Expresion Corporal (Σωματικής Έκφρασης) στην Ελλάδα, δημιουργό του συστήματος Danza Vital, σύμβουλο βιωματικής μεθοδολογίας και συγγραφέα του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει» εκδόσεις γιαλός.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που δουλεύουν, ή θέλουν να δουλέψουν το χορό και την κίνηση έως μέσο που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ομάδων με παιδιά, εφήβους ή ενήλικες και σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από την κίνηση και το χορό.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.



info: Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7, Φιλοπάππου, Αθήνα, τηλ. 210 9218329 - e-mail : info@mce.gr   |  Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες, 2 συναντήσεις | Ημέρες και ώρες: Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, 16.00 - 18.00 | Κόστος: 80 € | Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του Μουσείου καθημερινά, 10.00-14.00, ή Susana Noemi Abigador κιν. 6973.455165