Εργαστήριο Axis Syllabus με τον Frey Faust

23 - 30 Μαρτίου 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Axis Syllabus 

 

για την περίοδο 2012 – 13

 

4η Θεματική Ενότητα :  Frey Faust,  Διακήρυξη της αλληλεξάρτησης – Εξετάζοντας την εσωτερική δομή και αλληλεπίδραση

 

Η κλασσική ανατομία συνεχίζει να τεμαχίζει βρισκόμενη πίσω από τα επαναστατικά αποτελέσματα της νέας έρευνας, σχετικά με τον τρόπο που όλα τα συστήματα στο σώμα συνεισφέρουν στη μορφή του και τη λειτουργία του. Με μια ευρεία ματιά στο κινούμενο σώμα θα συζητήσουμε έννοιες υπό όρους ολότητας, όπως:

  • Δομικά fractals και πως σχετίζονται με τις πιθανότητες μας για κίνηση
  • Συνδετικός ιστός : φάσια, λίπος, αρτηρίες, φλέβες και νεύρα και πως μας περιορίζουν, υποστηρίζουν και μας οδηγούν.
  • Συναισθηματικές καταστάσεις και κοινωνικές δυναμικές στην τάξη που συνεισφέρουν η εμποδίζουν την κάμψη της μάθησης.

 

Frey Faust  : Αφού έλαβε την βασική ανατροφή και απέκτησε την ουσιαστική εμπειρία κάτω από την κηδεμονία της μητέρας του από την ηλικία των 8 έως και 15, ο Frey Faust συνέχισε την πορεία του συγκεντρώνοντας μια εκλεκτική γκάμα ικανοτήτων συμπεριλαμβάνοντας παντομίμα, contact improvisation, capoiera, aikido, percussion, φωνητική και αρκετά διαφορετικά στιλ χορού. Ταξίδεψε στις Η.Π.Α. και μετά στην Ευρώπη για να εμπλουτίσει την προσωπική του καλλιτεχνική σπουδή και πρακτική μέσω συνεργασιών με χορογράφους όπως Gina Buntz, Donald Byrd, Merce Cunningham, Nita Little, Ohad Naharin, Meredith Monk, Janet Panetta, David Parsons, Randy Warshaw και Stephen Petronio, για να ονομάσουμε μερικούς. Ως καλλιτέχνης σε residence για δύο χρόνια στο Werkstaat e.V. Duesseldorf (τώρα TANZ HAUS NRW) έθεσε τα θεμέλια για το παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό του όραμα. Από τότε έχει ταξιδέψει τον κόσμο διδάσκοντας και συνεργαζόμενος με ομοϊδεάτες καλλιτέχνες. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου και θεμελιωτής του Axis Syllabus μια μέθοδο για διδασκαλία της κίνησης μέσω της οποίας φιλοδοξεί να βοηθήσει τους μαθητές του να εμβαθύνουν την κατανόησή τους και υπεύθυνη χρήση του εγγενούς δώρου της φύσης που είναι το ανθρώπινο σώμα. Επίσης συνεχίζει να δημιουργεί τα πλαίσια για καλλιτεχνική συνεργασία με καλλιτέχνες, όπως η  Mirva Makinen στο "The Balance Project", Francesca Pedulla και Richard Adossou στο "Two Among Us", και "No Compromise" με την Anna Claudio Pedone.

Η κάθε ενότητα των 8 ημερών ξεκινά το Σαββατοκύριακο με 12 ώρες μαθημάτων και κοστολογείται στα 100 € για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο τα μαθήματα του Σαββατοκύριακου.
Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα των 8 ημερών το κόστος ανέρχεται στα 130 €. Οι ώρες των μαθημάτων από Δευτέρα έως Σάββατο είναι 4 ώρες την ημέρα.

 


info: Dancarte, Καρόλου 1, Πάτρα | Πληροφορίες: Τατιάνα Λοβέρδου, loverdoutatiana@yahoo.gr  τηλ.: 2610272668 και Τίμος Ζέχας: timos.zechas8@gmail.com, Τηλ.: 6973826166 | Σχετικοί σύνδεσμοι: www.axissyllabus.com και www.dancepress.gr