Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με την Πατρίσια Απέργη

Από 10 Μαρτίου και για 7 Κυριακές


«Μπορώ να τα χορέψω τα πάντα εκτός από τις ειδήσεις.»

Τί ονομάζουμε προσωπικό στυλ κίνησης και πώς μπορώ να το ανακαλύψω; Πώς επηρεάζεται η κίνησή μου από τις αντιδράσεις των άλλων; Υπάρχει προσωπικός κώδικας, ατομική γλώσσα; Υπάρχει δράση χωρίς αντίδραση;
Στο σεμινάριο αυτό θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε την προσωπική κινητική γλώσσα του καθένα. Σκοπός είναι να αναγνωρίσουμε και αποκωδικοποιήσουμε ποιά στοιχεία στην κίνησή μας είναι επίκτητα και ποιά καθαρά προσωπικά.
Αρχικά, μέσα από έναν ευρύ συνδυασμό τεχνικών και ασκήσεων, θα ασχοληθούμε με τις βασικές αρχές και τεχνικές του αυτοσχεδιασμού. Θα προσεγγίσουμε την οικεία, αυθόρμητη κίνηση με σκοπό να ανακαλύψουμε την ανοίκεια, θα δουλέψουμε με απομονώσεις και δυναμικές, θα ερευνήσουμε τις έννοιες του χώρου και του χρόνου, την κινητική φόρμα με σκοπό τη δημιουργία κινητικών-χορογραφικών φράσεων, τις καθημερινές κινήσεις, για να καταλήξουμε στη σχέση των σωμάτων μεταξύ τους, την αφαίρεση και τη χρήση του φαντασιακού.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές σχολών χορού και σε επαγγελματίες χορευτές που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους μέσα στα τελευταία 5 χρόνια.


Η Πατρίσια Απέργη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Ξεκίνησε χορό στη σχολή της Νίκης Κονταξάκη και συνέχισε τις σπουδές της στην Γαλλία- Université de Nice Sophia- Antipolis, Faculté de Beaux Arts και στο Λονδίνο, MA in Choreography with Performing Arts, Middlesex University. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Αερίτες. Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί στο Les Hivernales, Avignon Γαλλία), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, Full moon festival (Φινλανδία), Albania Dance Meeting (Αλβανία), στο Διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, στο φεστιβάλ Δημητρίων (Θεσσαλονίκη), Διεθνές φεστιβάλ Οχρίδας (Σκόπια), στο TedX (Μουσείο Μπενάκη), στο Aerowaves Spring Forward (Σλοβενία,) στο Mouson (Γερμανία), στο Resolution (Λονδίνο), στο Arc for dance festival (Αθήνα), στο City to City cabaret (Zάγκρεμπ), στο 8ο διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας (4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού και Βαλκανική Πλατφόρμα χορού), στη 14η Biennale νέων καλλιτεχνών (Σκόπια), στο φεστιβάλ Χορού της Αιγύπτου (Κάιρο και Αλεξάνδρεια), στο Φεστιβάλ Αιγαίου, στο Θέατρο του Μύλου (Λάρισα), και στο Lakeview (Λονδίνο).

Τον Φεβρουάριο του 2010 προσκλήθηκε ως χορογράφος in residence στο Tanzquartier (Βιέννη, Αυστρία) για το project «accumulations». Διδάσκει χορό και θέατρο στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων από το 2005, όπου και εργάζεται ως σύμβουλος πολιτιστικών προγραμμάτων. Για την περίοδο 2010-2011 και 2007-2008 δίδαξε αυτοσχεδιασμό-χορογραφία στην Ακαδημία Τεχνών του ΙΕΚ Ακμή, για το BA performance του Roehampton University. Συσυγγραφέας του Βιβλίου «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» του ΙΔΕΚΕ (2007) και μέλος του διεθνούς κέντρου καλλιτεχνών IFEA του Λονδίνου(2008-2012). Για την περίοδο 2013-2014 έχει επιλεγεί ως modul-dance artist στο οποίο θα παρουσιάσει την καινούρια παραγωγή της ομάδας "Planites” σε κάποια από τα μεγαλύτερα κέντρα χορού της Ευρώπης.
 


info: Dance.c.ce - Πειραιώς 76, Κεραμεικός, 10435 Αθήνα, T: +30 210 5230582, F: +30 210 5231302  | Κόστος συμμετοχής : 65€  |  Ώρες σεμιναρίου : 15:00-17:00 | Δηλώσεις συμμετοχής thl. 210-5230582