Σχεδιάζοντας και αυτοσχεδιάζοντας με την Άρτεμη Λαμπίρη

Ηθοποιοί, χορευτές, καλλιτέχνες, τεχνοκράτες και άλλοι ενήλικοι, σας καλούμε να φέρετε ό,τι έχετε -και κυρίως ό,τι δεν έχετε- διδαχθεί ως τώρα,  στον Κινητήρα προς δημιουργία νέου υλικού.
Θα ασχοληθούμε με τη δυναμική της ομάδας, την προσφορά της μονάδας, την εξέλιξη της κίνησης, ή/και της υπόθεσης και μέσα από τα ενδιαφέροντα όλων μας, θα δημιουργήσουμε νέο υλικό, που κάθε εβδομάδα θα εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία, τα οποία στο τέλος θα συνθέσουμε. Σκοπός είναι να χτίσουμε όλοι μαζί μια νέα γλώσσα επικοινωνίας η οποία θα περιλαμβάνει ό,τι παράγει το σώμα: λόγο, ήχο, κίνηση, ιδρώτα και κυρίως έμπνευση, φαντασία και ό,τι άλλο εσείς φέρετε μαζί σας!


Άρτεμις Λαμπίρη
Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1984 και εργάζομαι ως χορεύτρια, χορογράφος και σύμβουλος δραματουργίας με έδρα την Αθήνα. Σπούδασα στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του ΙΚΥ, χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Ως χορεύτρια έχω συνεργαστεί με τους Magpie Dance Music (Katie Duck), mono collective, Silvia Bennett, Abhilash Ningappa, Sylvain Meret, Noa Simons, Meli Melo και άλλους στην Ολλανδία και με τους Χορευτές, ΕΛΣ, Daniel Lommel κ.α στην Ελλάδα.
Ως χορογράφος έχω συμμετάσχει σε φεστιβάλ και ανεβάσει παραστάσεις σε θέατρα σε Ελλάδα, Κροατία, Ολλανδία και Ισπανία με δικές μου χορογραφίες –“Falling in love”, “Three Wolds” (installation performance), “System A», “Twist-it”, “Apatheia”, “Για σένα και γι’ απόψε” κ.α. – καθώς και καθοδηγήσει αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις στο Άμστερνταμ και την Άνδρο.
Έχω παραδώσει σεμινάρια και ελεύθερα μαθήματα αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας και έρευνας της κίνησης στην Ολλανδία, το Ισραήλ, την Ισπανία και την Ελλάδα καθώς και τεχνικής σε στούντιο χορού για επαγγελματίες, ενήλικες και παιδιά τα τελευταία επτά χρόνια.
 


info:Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη , Τηλ: 2109248328 | Κάθε Δευτέρα, 17.00 - 18.30, για 8 συναντήσεις (1 Απριλίου - 27 Μαΐου) | Κόστος: 60€ | - info@kinitiras.com