Σεμινάριο Σκηνικού Αυτοσχεδιασμού με τη Σοφία Μαυραγάνη

Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

 

Με αφετηρία το σώμα, πηγή έμπνευσης τη διαφορετικότητα της ομάδας και οδηγούς τον πειραματισμό και το ρίσκο, στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη πρωτότυπων δομών στιγμιαίας σκηνικής σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού.
Η επιτόπου δημιουργία πρωτότυπου κινησιολογικού λεξιλογίου, η νοητική επεξεργασία των δράσεων μας, η ενίσχυση της σχέσης μας με την επιθυμία και αυθεντικότητα και η εφαρμογή βασικών αρχών σύνθεσης γίνονται τα μέσα μιας πολυδιάστατης προσέγγισης όσον αφορά τη δημιουργία χορού.Τα προσωπικά εργαλεία έκφρασης εμπλουτίζονται, ενώ ενεργοποιώντας την συνειδητότητα, τη φαντασία και τη ζωηρή συνεργασία, οδηγούμαστε, παράλληλα, σε έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και σκηνικής συνύπαρξης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς επαγγελματίες & ερασιτέχνες καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται για την πολυπλοκότητα και τον πλούτο του αυτοσχεδιασμού.


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ  / fingersix

Αθήνα, 1978. Xορογράφος, ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX (Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελλάδα). Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο Εξωτερικό. Από το 2010, σε συνεργασία με την ομάδα amorphy.org πραγματοποιεί τις βραδιές αυτοσχεδιασμού “To Be To Do, To Do To Be”. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό, χορογραφία / σύνθεση, καθώς και το μεταμεσονύχτιο σεμινάριο “OUΤ OF ORDER” και το πειραματικό σεμινάριο χορού “playforPLACE”. (K3-Kampnagel /Αμβούργο, Cati Dance Studio /Κωνσταντινούπολη, [la oTra] compania be baile /Buenos Aires, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν /Αθήνα, κ.α.).

 


info: Εθν. Πέλεκα - Κουλίνας 21, Κέρκυρα | Ώρες σεμιναρίου : 17:00 - 20:00 | Kόστος συμμετοχής : 30 ευρώ (6 ώρες) | Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων 6979146582