Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Γιαπλέ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Φόρμα - δόμηση και αποδόμηση

 

Όταν το σώμα κινείται ουσιαστικά παράγει μια σειρά από φόρμες σε ροή. Η προσπάθεια της αποδόμησης μιας φόρμας στη διάρκεια μιας κίνησης είναι καθαρά νοητική διαδικασία. Το σώμα συνεχίζει να παράγει φόρμες, αλλά η προσοχή του ατόμου, συνήθως μετατοπίζεται από τη φόρμα στη δυναμική της κίνησης.Σε αυτή την συνάντηση θα μελετήσουμε τη σχέση της δυναμικής της κίνησης και της φόρμας του σώματος, όταν αυτή αποδομείται.


Ο Γιάννης Γιαπλές είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σχολή Καλών Τεχνών και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Υπήρξε μέλος της ομάδας Transitions της Αγγλίας, καθώς και μέλος διαφόρων ομάδων χορού στην Ελλάδα όπως ‘Οκτάνα’, Ηρώς Άγγελος’, ‘Sine Qua Non’ κ.ά.. Από το 1992 και μέχρι το 2004 υπήρξε μέλος της ‘Ομάδα Εδάφους’ του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Το 2004 ήταν συντονιστής της χορογραφικής ομάδας του Παπαϊωάννου για τη δομή των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Παράλληλα, η ενασχόληση του με την εκπαίδευση τον οδήγησε να ιδρύσει την ομάδα “Κατάστρωμα”, παρέχοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και παραστάσεις για ανθρώπους που δεν έχουν κινησιολογική και χορευτική παιδεία. Για μια δεκαετία ήταν ο υπεύθυνος του εργαστηρίου χορού στο Πρόγραμμα Μελίνα-Εκπαίδευση και Πολιτισμός. Έχει δικό του χώρο ‘Χώρος’ στην Αθήνα, στην περιοχή Πετράλωνα.

 


info: Σύλλογος ΙΑΣΩΝ – Ριζούντος 58, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη - τηλ.επικοινωνίας:6936572811 |  ώρες σεμιναρίου: 15:00-17:00 |