Σεμινάρια Ensemble Physical Theatre & Αυτοσχεδιασμού

 Ensemble Physical Theatre

& Αυτοσχεδιασμού ‘Self-with-Others’

με τον John Britton

 

  • Ο εαυτός του performer και η δημιουργική συνύπαρξη με τους άλλους.
  • Ensemble - Σύνδεση μεταξύ δυναμικών και μοναδικών performer σε ένα ensemble γκρουπ μεγαλύτερης δυναμικότητας από το κάθε άτομο χωριστά.
  • Ensemble - Πώς να είσαι ο εαυτός σου και πώς να υπάρχεις μαζί με τους άλλους.
  • Ensemble - Η τέχνη του να δημιουργούμε μια ‘ζωντανή performance’ που επικοινωνεί πραγματικά.

Το σεμινάριο θα μας μεταφέρει στην καρδιά της έννοιας του ensemble γκρουπ ως κάτι που δημιουργείται από τους ίδιους τους performers, στιγμή προς στιγμή, σε μια συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ τους. Ξεκινώντας από την βασική πεποίθηση ότι η performance είναι ευχαρίστηση – και ότι η δουλειά μας ως performers είναι να επιδιώκουμε την ευχαρίστηση στη δράση μας, το σεμινάριο συνδυάζει λεπτομερή και βαθιά σωματική εξάσκηση μέσω δομημένων αυτοσχεδιασμών και κινησιολογικών συνθέσεων ατομικά, σε ζευγάρια και σε γκρουπ.

Η δουλειά αυτή υπογραμμίζεται από ένα σύνολο αρχών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις παραστατικές τέχνες:

  • Τη σημαντικότητα του να βρίσκουμε ε υ χ α ρ ί σ τ η σ η στη διαδικασία της εξερεύνησης, συνέχειας και συνέπειας της δράσης.
  • Η δόμηση της προσοχής, η κατεύθυνση και διοχέτευση της ενέργειας.
  • Ο ρόλος της θετικής αξιολόγησης και ανατροφοδότησης.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε: σπουδαστές θεατρικών σχολών, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές/ performers και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της σωματικής έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού. Το σεμινάριο είναι επίσης ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν, ή ήδη είναι μέλη σε θεατρικά- χορευτικά ensemble-ομάδες.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

1ος Σεμιναριακός Κύκλος 

Πέμπτη 9 Μαΐου  – Παρασκευή 10 Μαΐου
10πμ – 5μμ. || Διάρκεια: 12 ώρες
Απευθύνεται σε όσους έρχονται για πρώτη φορά σ’ επαφή με την τεχνική του John Britton

2ος Σεμιναριακός Κύκλος

Σάββατο 11 Μαΐου– Κυριακή 12 Μαΐου
11πμ.- 6μμ. || Διάρκεια: 12 ώρες
Απευθύνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάρια του John Britton και ενδιαφέρονται να «εμβαθύνουν» σ’ ένα προχωρημένο επίπεδο δουλειάς. Επίσης, απευθύνεται και σε όσους παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο (9-10 Μαΐου)

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

1. Διήμερος Σεμιναριακός Κύκλος (9-10 ή 11-12 Μαΐου)

Διάρκεια 12 ώρες:
85 € & 75 € (με έγκαιρη εγγραφή μέχρι τις 25 Απριλίου / για μαθητές προηγούμενων σεμιναρίων του J.Britton / φοιτητές / ανέργους)

2. Τετραήμερος Σεμιναριακός Κύκλος(9-12 Μαΐου)

Διάρκεια 24 ώρες:
160€ & 140€ (με έγκαιρη εγγραφή μέχρι τις 25 Απριλίου / για μαθητές προηγούμενων σεμιναρίων του J.Britton / φοιτητές / ανέργους)


Ο John Britton είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής του International Ensemble ‘DUENDΕ’ με έδρα την Μεγ. Βρετανία, με μέλη καλλιτέχνες διαφόρων τεχνών από διάφορα μέρη του κόσμου. Καθηγητής (Λέκτορας) ‘Performance’ στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield (UK) όπως και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ‘Ensemble Physical Theatre: Training & Performance’. Διδάσκει στην Σουηδική Ακαδημία Μπαλέτου της Στοκχόλμης.
Μελετά και αναπτύσσει τη δική του προσέγγιση στο Ensemble Σωματικό Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο εδώ και 20 χρόνια με σεμινάρια στη Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μεξικό και Αυστραλία. Η δουλειά του βασίζεται τόσο στο θέατρο, όσο και στο χορό, έχοντας επιρροές από την Ευρωπαϊκή Εργαστηριακή Θεατρική Έρευνα.
Είναι performer (με ειδικότητα στν σόλο αυτοσχεδιασμό που έχει παρουσιαστεί στη Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Μεξικό, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Πορτογαλία και Ελλάδα), συγγραφέας και σκηνοθέτης με ειδικότητα το ‘Ensemble Σωματικό Θέατρο’, δουλεύοντας κυρίως με τη δική του διεθνή θεατρική ομάδα Duente. Έχει ήδη ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου “Encountering Ensemble” το οποίο και αναμένεται να εκδοθεί από την Bloomsbury/ Methuen την άνοιξη του 2013. Έχουν δημοσιευτεί εκτενή άρθρα για τη δουλειά του στο επιστημονικό περιοδικό ‘Total Theatre Magazine’ (Looking for the Empty Spaces, Spring 2009) και το άρθρο του ‘The Pursuit of Pleasure – ‘Η Αναζήτηση της Ευχαρίστησης’ συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο ‘Theatre, Dance and Performance’, Routledge, Μαρτιος 2010.
Το Ιούλιο του 2012 πραγματοποίησε σε συνεργασία με τους Duende και την Εύα Τσούρου & Αλίκη Δουρμάζερ το 1ο Residencial Workshop ‘Performing on the Edge’ στα Φαρά, Λέσβου.
 


info: kontakt^art club, Ρεγκούκου 31- Όπισθεν ΟΣΕ, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2313 030427 και 6932818583  | Για πληροφορίες και εγγραφές Αλεξάνδρα Τσοτανίδου, e-mail: alextsot@hotmail.com, Τηλ.: 6998104256 - Παρακαλούμε κατοχυρώστε έγκαιρα την εγγραφή σας. Ανώτατος Αριθμός Συμμετεχόντων: 15 άτομα